• NEXUS6
    #67
    Szerintem itt a fő kérdés már elhangzott, hogyan lesz képes ez az igazolvány majd visszaszorítani a terrorizmust?
    Gondolom sehogy!

    Amúgy a nemzetközi jog alapelvei - amit ugye az USA nem kevésszer hág át- közé tartozik a viszonosság elve, ami szintén szóba került.

    Mint olyan állampolgár, aki a világon semmilyen törvényt nem szándékozok áthágni, és illegális szabadságharcosként (gyak. terroristaként) sem akarok funkcionálni, marha módon sérelmezen, ha kiadott vízumom birtokában, érvényes és teljesen rendben levő papírjaimmal felvértezve azt tapasztalom, hogy a New York-i repülőtéren egyszercsak nem akarnak átengedni, hanem megkérnek hogy szálljak fel a legközelebbi mo-ra tartó gépre.
    Az már csak külön hab a tortán, hogy a magyar politikai vezetés erre a gyakorlatra semmilyen reakciót nem mutat. Amit én mint választópolgár marhára sérelmezek, nem azért mert hogy dögöljön meg a szomszéd lova is,mi se engedjük be az undorító amcsikat! Hanem azért mert ha semmi nem változik, akkor amikor megint csak összekuporgatom azt a néhény ezer(millió) forintot amivel kimehetek az USA-ba szigorúan túristaként, akkor valószínűleg megint csak visszafordítanak. Annál is inkább mert az imigrésön officérnak szemet fog szúrni, hogy egyszer már nem engedtek be -szerinte valószínűleg nem véletlenül.

    És ezt még lehetne ragozni....