• AtisH
    OFF
    Gaillard:

"Az EVA pedig kész vicc... ...mivel az abban résztvevő közteherviselése a jövedelmükhöz képest nevetségesen alacsony egy valós bér alapján megsarcolt munkavállalóhoz képest."

Akkor adok egy házifeledatot: számold ki mennyi tiszta forintja marad egy EVA-snak és egy nem EVA-snak ha 5 miliós az éves bruttó bevétele.
    Egy kicsit visszakanyarodva a Sulinethez, a te érvelésed alapján egy EVA-s ha min.bérre van bejelentve nem sok hasznot húz a Sulinetből. Arról nem is beszélve, hogy minimálbérrel nem nagyon lehet hitelt felvenni.

Vagy pl. engem 5 évre visszamenőleg is vizsgálhatnak (most asszem már több) és ha hibáztam, akkor bírsággal és kamattal együtt rámverik a balhét, de az állam részéről pl. mikor a kismamák jövedelempótló támogatását 6 évig nem fizették, akkor a gyakorlatban csak alig több mint 2 évet fizette ki kamatmentesen.
    Nálunk pl. 3 gyerek van és ha valahová be kell adni a papírt valamilyen kedvezményre, akkor nem 5 személyre kell számolni, hanem csak 3,x (most nem emléxem pontosan) kell visszaosztani a jövedelmet. És azért az köztudott, hogy a gyerekek rendesen viszik a pénzt (étel, ruha, gyógyszer, óvoda-iskola, stb.).
    Szerintem te még nagyon az elején jársz az életnek kevés gyakorlati tapasztalattal. Én erre azt tudom mondani, hogy aki ennyire irígyli a vállakozói létet, az vágjon bele és utána mondjon véleményt róla.

ON