• Pepito
    #19
    Eloszor tenyleg egyformanak tunnek, de harom honap utan ez megvaltozik. Ok meg a kulfoldieket talaljak mind egyformanak. Az agyunknak kell raalni a dologra. Emlekszem az evfolyamunkon volt vagy negy vietnami csavo. Azok mind egyformak voltak, de tenyleg!

    "Kínában ismét kiderült: Janus-arcú a szabadság." Ez eleg sommas osszegzese annak, ami itt van. No most nem sorolom fel, hogy mely oldalakat nem lehet elerni, es hogyan viselkedik a rendszer. Mindedesetre meglepeteseket okoz gyakran.
    De nem is ez a legnagyobb baj. A problema ott van, hogy a nagy igyekezetukben a fiuk minden szart osszekevernek a DNS rendszerben, hogy hatekonyabban szurhessenek, de a hozzanemertes miatt rendszeresen meghal a DNS szolgaltatas Kinaban orakra. Kinanak logikailag egyetlen csatornaja van a vilagra, es azt szurik. Minden elmegy eloszor egy Peking melletti bunkerbe, ahol megcsocsaljak.
    Csak egy peldat azert megis mondok... Van ugy, hogy egy oldalt megtalalok a Google-ban, megnyitom, lapozok harmat, negyet, azutan elvagtak. Nincs tovabb. Esetleg masnap, amire valaki human eldonti, ha eldonti, hogy megis mehet a dolog.

    Es a dolgot feljesztik, folyamatosan.

    A kameras dolog, pedik annak a kovetkezmenye, hogy egy eve leegett egy egyetemi szamgepterem es meghaltak sokan. Azota komolyabban veszik a mindenfele eloirasokat - egyaltalan vannak eloirasok - es mostmar van, akit le lehet csukni legalisan, nem csak ugy kijeloleses alapon. Es ez tenyleg pozitiv valtozas.
    Csak egy sidenote: Kinaban az elektromos halozat olyan, mint 50 evvel ezelott lehetett egy alfoldi tanyakozpontban. Legvezetekek, megprokolodott aljzatok...