Takeshi Kitano klasszikus szamuráj eposza
  • Zool
    Haly.
    Én minden elfogultság nélkül ültem neki a filmnek, habár a haverok közül volt aki dicsérte hogy mennyire véres, olyan mint a Kill Bill, jó poénok vannak benne, ... stb.
    Végül is nem rossz(!), de valami nem megy ki a fejemből. Az elején a kisgyerek ellopja a vak kardját, majd azzal leabálja vele az összes mukit. De itt bizony van egy hasbaszúrásos rész, amikor a kardot átszúrja az egyiken, és bizony nagyon ingadozik a penge. Nem az a gáz, hogy "trükkös-gépes" - hiszen már minden filmben így csinálják -, hanem az, hogy ennyire nem figyeltek oda a készítők. Ez már az elején nagyon elrontotta az egész film hangulatát, már csak azért is mert én nem vagyok bakivadász, de amit már én is észreveszek az elég ratyi. Amúgy a film egészen jó, csak kár hogy erre nem figyeltek oda jobban.
    Ha már itt tartok a The last samurai - Tom Cruise-zal - nagyon jó meg volt csinálva, csak az a gáz, hogy ezek az Amerikai tökös legények már minden háborúban részt vettek és mindenek voltak már az ég egy adta világon. Ha már mindenképpen amerikait akartak főszerepre, legalább az érintett ország hazájából bevándorolt színésszel kellett volna forgatni (pl: Chow Yun-Fat), mondjuk lehet akkor nem kaszált volna akkorát a nagy Hollywood-i piacon, de legalább reálisabb lett volna.