Schindler listája
  • Bandew
    #69
    Úgy látom te nagyon félreértettél!
    Nem kell nekem a dolgok komolyságáról dumálnod. Tökéletesen átérzem a szitut, és ez alapján vonom le a következtetéseket. Ezek nagyon szörnyű dolgok, én is sok dolgon kiakadtam, amit az idősebbek meséltek. Én Csupán csak arról beszéltem, hogy az az ember akit elvisznek egy ilyen táborba máshogy éli meg ezeket a dolgokat, mint ahogy azt mi elképzeljük. Nem azt mondtam, hogy úszik a boldogságban. Iszonyat szar neki, de mivel benne van a slamasztikában máshogy viselkedik. Mi ezeket a sztorikat otthon halljuk a bársonyfotelekben, ezért durvább átéléssel képzeljük el az egészet. Ez pszichologia. Amíg nem vagy benne félsz, de mikor már ott vagy más a helyzet.
    A médiával meg a f@szom tele van! Rámásznak erre a témára mint légy a sz@rra, és megpróbálnak valami húúú de sokkoló marhaságot összehozni. Itt bukott meg nálam a Passió is. Röhejes volt ez a túlzott erőszak, amit már az elején nem élhetett volna túl senki. Ráadásúl ezen csüng mindenki, és szinte már "kívánják" az erőszakos jelenetet.
    Viszont ezért tetszik az Élet szép. Bemutatta egy vidámabb oldalát a témának, és nem a fizikai fájdalmakra és a szenvedésre összpontosított, hanem a szeretetre ami egy ilyen helyzetben nagyon erős. A lelki sebeknek sokkal több mondanivalójuk van ebben a filmben, mint bármelyikben. Nem azt láttuk, hogy "jajj megkínoztak, és leölték a családomat", hanem azt, ahogy az apa ezt az áldozatot hozta a fiáért.
    Másik ami nem tetszik a Schindlerben meg a "többiben", az az, hogy szinte egész végig olyan lenne, mintha egy őrült üvöltené a fülembe, hogy "SAJNÁLD A ZSIDÓKAT!!!".
    Lehet, hogy ez neked bejön, de én az ilyen szájbarágós maszlagokat ki nem állhatom.
    A vidámabb feldolgozású filmek (Az élet szép, Brian élete) sokkal többet adnak, sokkal több a mondanivalójuk.
    Ha pedig most azzal jössz, hogy antiszemita vagyok, akkor nagyon mérges leszek.