Kocka 1-2-3
  • wantonly
    #48
    Na, igen. Kár, hogy nem pörög ez a topic, szerintem ez a film többet érdemel ennyi hozzászólásnál. :P Azért én is leírom a véleményem és az elméletem. Szerintem a Kocka második részét külön kell kezelni az első és a harmadik résztől. Mindegyik résznek más a rendezője is. Mondjuk ez meg is látszik, de mindegy..

    SPOILER ON

    Tehát van a Kocka 2, ahol az Izon fegyvergyártó céggel kapcsolatban álló egyéneket dugták a kockába, hogy egyszrészt eltűntessék őket, másrészt ez gondolom továbbra is egy kísérlet része volt. "Mert, ha nem használják céltalan lenne" (Worth) :D Ezen kívül ebben a részben volt egy hacker, aki önszántából bement a kockába, hogy ne találják meg, ne merjenek utána jönni. Kate volt az akit utána küldtek, viszont az nem egészen egyértelmű, hogy akkor miért viselkedett úgy ahogy, és miért nem vette el rögtön? Szerintem azért mert „ő” sem tudta, a hyperkockában neki is több alteregója volt.. A végén amikor ráugrik arra a gyilkosra, akkor cserélődik fel. Nem hiába mondja, hogy "rövid idő alatt" megoldotta a feladatot... Ezt az elméletet cáfolhatja az, hogy a kezén a felirat végig rajta van.. Ez alapján végig az "igazi" Kate-nek kellett lenni, visszont akkor érthetetlen az egész. De szerintem túlbonyolították már a filmet és sok helyen hibáztak vagy már maguk sem tudták mit akarnak. Az "eszköz" amit el kellett hoznia valószínűleg egy adattároló volt (mivel a végén mondták, hogy megnézik „van-e rajta valami”), bár akkor nem értem miért mentek utána, elég lett volna ha a kockával együtt elpusztul. Ha esetleg kompromittáló dolgokat tartalmazott ellenük. És vajon a történet szempontjából számít-e, hogy a lány vak volt..? Talán igen. De arra még nem jöttem rá, mi lehet ennek a jelentősége.

    A Kocka 1-ben és a 0. részben elméletileg a bűnözőket és néha azokat is, akik "útban vannak" teszik be.. Viszont nehéz elhinnem egy-két emberről aki bekerült, hogy az bünőző. Gondolok itt pl. a matekzseni fiatal diáklányra. Ráadásul az elfogásuk pillanatában mindegyik szabad volt! Az otthonukban fogták el őket, vagy teljesen hétköznapi körülmények között. Akkor hogy is van ez? Itt már nem egyértelmű, hogy most akkor kinek mossák ki az emlékeit és kinek nem, vagy új emlékeket kapnak. Az első részben, ha részlegesen is, de emlékeztek dolgokra. A 0. részben teljesen ki lett törölve az emlékük.. Nincs benne logika. A 0.részben én végig sejtettem, hogy a „megfigyelőket is megfigyelik”, hiszen nem bíztak volna rájuk ilyen komoly feladatot, közben kétségek gyötörték őket is. Viszont túl könnyen keresztbe tudtak tenni a „főnökeiknek”, így sajnos kicsit gagyi lett az egész.. Én az első és második rész után sok mindenre gondoltam, de arra nem, hogy aki felépíti a kockát, ilyen profi csapdákat készít, azzal ilyen könnyen ki lehet szúrni. És végülis mindegyik részben sikerült valakinek kijutni a kockából.. De az legalább kiderült az utolsó részben, hogy emberek építették, bár az igazi fejesekre nem derült fény..

    Visszatérő elem a hit. Mindegyik részben felmerül. A 0. részben elvileg ez lenne a szabadulás feltétele. De, ha akkor is ugyanúgy meghal az illető, akkor viszont mi értelme a kérdéseknek? Márpedig nem valószínű, hogy kiengednének onnan bárkit is. Csupán statisztika?

    SPOLILER OFF

    Nekem tetszett a sorozat, de kár az utolsó részért.. Nagyon sok féleképpen lehetett volna folytatni, nem ez volt a legjobb megoldás. Sok kérdés maradt a semmibe, amire talán már nem is lesz válasz. Nem valószínű, hogy lesz folytatás, de én már azt mondom ne is legyen. Elég lett volna ez első (esetleg még a második) rész, és mindeki a fantázijára bízhatta volna. Bocs, ha hosszúra nyújtottam. :D