Kocka 1-2-3
  • zvaragabor
    Szerintem a harmadik rész nagyon pocsék volt. Ugyan megtudtunk dolgokat a létesítmény hátteréről, de amilyen köntösben ezt előadták...Rögtön ott van az a félszemű muksó. Az egész embert(a viselkedését, a természetét, a beszédstílusát, a "robot"szemét) százszor inkább el tudnám képzelni egy Batman filmben egy gonosz professzort játszva, mint itt. Olyan komolytalanságot sugárzott ezzel az egyéniséggel a film, hogy csak na. Akkor ott vannak azok a predátor katonák világító szemekkel, emberfeletti képességekkel, és az őket irányító csipekkel az agyukban. Röhejes.

A második részben elmondták, hogy az egész mögött az Izon katonai létesítmény áll. Valószínű, hogy a 3 rész 3 külön kockáról szól (már csak a hiperkocka miatt is mindenképpen). Itt a harmadik részben ugye megtudtuk, hogy a kockába olyan elitéltek kerülnek be, akik az halálra itélés és a kocka között a kockát választották. Na most a hiperkockában a mami mivel érhette el, hogy elitélt legyen? Oké, köze volt az IZON-hoz, de mint mondtam, a harmadik rész szerint elitéltek kerülnek ide. Nem hiszem, hogy azzal lenne ez magyarázható, hogy a hiperkocka egy másik építmény, mert a háttérben szintén ugyan az a létesítmény kell, hogy álljon.

Érdekes volt, hogy a srác, aki bement kiszabadítani a lányt, a film végén ugyan azt a szerepet kapta, mint a Kocka 1-ben az autista fiú, Szinte jelenetre pontosan ugyan azt szerepet játszotta. Más oldalakon a filmkritika hozzászólásaiban olvaom, hogy a ugyan az lehet, tehát hogy a harmadik rész vége az első rész eleje. Én nem hiszem hogy így lenne. Mások a szereplők, így az első részben a szőke nő tette oda a kezét az autista homloka elé, amikor az verte a fejét a falba (ugye emléketek rá. :] ), a harmadik részben pedig egy szinesbőrű, testes hölgy. Azért ha azt akarnák, hogy valóban a harmadik rész vége legyen az első rész eleje, akkor külsejükben azonos szereplőket fognak alkalmazni.

Akkor az a takarítás(clean sweep) is sok volt egy kicsit nekem a kocka 3-ban.
    Viszont a csapdák ötletesek voltak, azok tetszettek. Azonban az a csapda, amikor erős hanghullámokkal robantották szét az embert, megint furcsa volt egy kicsit.

Nekem az első rész tetszett a legjobban, majd a második, végül a harmadik.