-
Böőr Zoltán: Semmiképpen nem állunk vissza
2005. 08. 03. 15:20
A sérüléséből felépült középpályás szombaton, a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen ismét pályára lépett a közönség nagy örömére. A válogatott játékos most arra készül, hogy – amennyiben lehetőséget kap - Splitben jó játékkal hálálja meg a szurkolók bizalmát.
Már csak néhány óra és eldől, elég előnyt szerzett-e csapatunk egy héttel ezelőtt Debrecenben, vagy a 3-0-s győzelem kevésnek bizonyul majd. A DVSC válogatott középpályása el sem tudja képzelni, hogy ne a Loki jusson tovább.
- Ismerve a horvát mentalitást, meglepő volt, hogy az első meccsen nem hozták azt, amit vártunk – mondta honlapunknak Böőr Zoli. - Ez persze azért is van, mert nagyon jól játszottunk, rájuk erőltettük az akaratunkat. Számítunk arra, hogy hazai pályán, hazai környezetben 30 ezer néző előtt valószínűleg más felfogásban lépnek majd pályára, hiszen nekik ez a mérkőzés élet-halál harc, és nagyon komoly hátrányban vannak. Mi viszont nem ijedünk meg, játszuk tovább azt a játékot, amit az első meccsen. Tudjuk, hogy nekünk fognak jönni, de minden eltelt perc a mi malmunkra hajtja majd a vizet. Biztos, hogy gólt akarnak majd rúgni, ezért nekünk fokozottan kell koncentrálnunk, különösen az első negyedórában. Nem védekezünk, hiszen az veszélyes lenne. Ha betömörülünk, nagyobb a bekapott gól lehetősége, ezért nem állunk vissza semmiképpen sem.
A Hajduk Splittől kapott információk szerint 30 ezer szurkoló lesz a Poljud stadionban. Ez jóval több, mint amihez játékosaink hozzászoktak, ám Zoli úgy gondolja, pont ez adhat a csapatnak erőt.
- Éppen most mondta Supka Attila a taktikai értekezleten, hogy nekünk ebből erőt kell merítenünk. Nem szabad, hogy minket gyengítsen a tömeg, de nem is tartunk a közönségtől.
Mint arról honlapunk is többször beszámolt, a nyári szünetben kivették Böőr térdéből a csavarokat, ezért egy darabig nem számíthatott rá Supka Attila. A Loki válogatott középpályása hosszú kihagyás után szombaton, a csapat Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzésén a közönség ovációja és nevének skandálása közepette ismét pályára lépett.
- Nagyon jól esett a szurkolók reakciója, igazán kellemes érzés. Sokkal nagyobb szeretettel fogadtak, mint a márciusi visszatérésemkor. Tősgyökeres debreceni labdarúgó vagyok, bármikor, ha mentem az utcán, tapasztaltam a felém irányuló szeretet, ennek ellenére álmaimban sem gondoltam volna, hogy így fogadnak majd. Szeretném is ezt a szeretet jó játékkal megköszönni nekik akár most, vagy az elkövetkezendő időszakban. A lábam már rendben van és remélem, ma a csapat úgy szerepel majd, hogy ismét lehetőségem lesz pályára lépnem.