FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
FlatlineHun #39467 DummyBoy: én ezt a technikát szinte kizárólag a songhua pályán szoktam alkalmazni a következő okok miatt:
- szinte mindig BH-znak az amcsik.
- A bh 10x jobb, mint a kínai transport heli, így a kínai oldalon szinte senki nem használja.
- A bh kb 8 mp alatt leszedi a kínai APC-t, kínai transport meg sem tudja sebezni az amcsi APC-t
- Az amcsi apc úgy szedi le a kínait, hogy kb 1/3 élete megmarad.
Ezek után nem csoda, ha senki nem szeret azon a pályán kínai oldalon játszani, szóval általában az amcsik még túlerőben is vannak.
Ezek után nem sok stratégia választásod van, ha szeretnéd, ha a csapatod nyerné meg a pályát. Ezek egyike, hogy a saját életed árán (is) semlegesíted az ellenfél BH-ját. Amennyiben ez összejön, te egymagad lekötsz 3-6 embert az ellenféltől, szerencsésebb esetben ez már jelentheti azt, hogy ekkora földi túlerővel van esély megnyerni a pályát.
A nekirepülésnek én sem vagyok híve, mivel a hülye rendszer miatt ilyenkor nemritkán a BH pilótája kap TK-t. Épp ezért én nem is ezt teszem, hanem fölérepülök, átülök a 6-os ülésre és robbantok. Így ugyan van rá esély, hogy nem vagyok elég közel, és hiába robbantom fel magam, (- 4 pont) de legalább biztosan nem szivatom a BH pilótát.
Ha esetleg neked van valami egyéb stratégiai ötleted túlerő és technikai fölény ellen, szívesen meghallgatom.
Hidd el, ha a két heli nem volna ennyire aránytalan, én is szívesebben szerveznék "ellenheli" csapatot, de ez nem megoldható. Mellesleg, ha megfigyelted, a legtöbb technika ellen azok lázadnak akik a "szopós" végén vannak. Én is ültem már BH-ban, belém is jöttek már repcsivel, miközben kobrában ültem, mégsem lázadok ellene. Elfogadom, mint kétségbeesett manővert, hasonlóan a saroknál befordulva magát és az ellenséget lerobbantó (m203,gp-30) assaulthoz.
Arról nem is beszélve, hányszor van, hogy specopsként becserkészem a tankot, de csak magammal együtt tudom felrobbantani. Ilyenkor mindig a cselekvő fél dönti el, hogy az ő halála megéri-e az elért eredményt. Arra is volt példa, hogy heliharcban csontra lesebződve belevezettem az ellenséges helibe. Neki volt gunnere, nekem nem.
Egyébiránt.... akárhányszor használtam a BH leszedős taktikámat, mindig csak az ellenfél kifogásolta, csapattársak soha. Szerinted akkor ez nem azt jelenti, hogy a csapat örül annak, hogy hajlandó vagyok feláldozni magam az ő érdekükben?
Ahányszor kértem, mindig spottolgatták nekem a vastehenet, hogy rá tudjak repülni.
Na mindegy, egy szónak is száz a vége: a BH-sok azzal szoktak védekezni, hogy ha nem tetszik amit csinálunk, tegyél ellene. Én is ezt szoktam mondani: ha nem tetszik, hogy felrobbantalak, ne engedj közel magadhoz...