FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Borg #38883 Mondom.
Ez nem urban legend, tessék megérteni :)
A BF2 minden modellnek van egy anyaga, és ezzel X hitpointja egy módosító tényezével (anyagfüggően). Illetve minden fegyvernek Y damage.
A apc pl 1000hp-s, az eryx meg 500. Éppen ezért, MINIMUM 2 lövés kell eryxből egy apcnek is.
DE.
Minden jármű modellnek van módosítója. Ez annyiból áll, hogy oldalanként más szorzóval látja el a bevitt sebzést. Elöl 0.4, oldalt 0.7, hátul 1.0.
Igy jön ki az, hogy hátulra 500x1.0+500x1.0 = 1000, tehát 2 eryx lövés kell neki hátulról. (most nem pontos számokat mondtam, csak példák)
Magyarán eryxből LEHETETLEN az 1 lövéses tank kill. Az 1 lövéses tank kill bug, ami több okból adódhat:
1. Mesh hiba, vagyis a modell problémája miatt egy-egy precízen eltalált ponton egyből robban.
2. Megszorulási hiba. Sok esetben ha fal mellett/előtt, vagy más jármű, tábla, ojjektum közelében áll, vagy közvetlen rajta áll a célpont, és meglövöd valamivel, akkor nem csak a lövés sebzi, hanem az ellenütés is, amit a mellette lévő ojjektumtól kap. Igy pl ha valaki háttal rááll egy falra, és csutka szemből kap egy eryx-et, több mint valószínű, hogy nem csak a 0.4x500 sebzést kapja a jármű.
Ezenkívül én már magamtól is szorultam be úgy egy másik jármű és egy fal közé, hogy minden előjel nélkül felrobbant a tankom. Egyszerűen megszorult egy pillanatra, és mivel nem volt játéktere a "lökdösődéshez" (vagyis amikor pl két cucc ütközik, és taszigálják egymást", hirtelen végtelenszer hatott rá az ütközési erő, ami amúgy egy fal esetében elhanyagolható. De itt összeadódott a sok, és robbant is egyből.