• Polemius
    Így már értem, mire gondoltál. A konkrét esettel kapcsolatban: ha láttátok befutni a ház mögé, miért nem nyírtátok ki? :)

A kérdés nem egyszerű, és tipikusan olyan, hogy mindenkinek meglesz róla a saját (többiekével nem egyező) véleménye. :)

Véleményem szerint nagyban függ attól, milyen gyakran, milyen helyzetben, milyen célból használják ki ezt a lehetőséget. A többség valószínűleg azon a véleményen lenne, hogy ha az utolsó ember van talpon az adott oldalon, és nincs zászlója a csapatnak, akkor nem etikátlan, ha a squad belőle csinál leadert, illetve, ha az üres helyekre a többiek beugranak, hátha sikerül zászlót foglalnia.. (Ez persze nem egészen az általad leírt dolog, de hasonló.) Szigorúan az én véleményem, hogy az is elfogadható, ha a leader előre vágtat, és a többiek mellette spawnolnak.
    Azt viszont nem tartom a játék koncepciójához illőnek (a játék szellemiségéhez, ha beszélhetünk ilyenről :) ), ha folyamatosan kihasználja ezt a lehetőséget. Viszont nem tartom akkora játékrontásnak sem, mint amikről sok helyen beszámolnak az emberek. (Eléugrik járműnek, point-farming, stb).
    Nem lenne az sem korrekt ha nem írnám le, hogy egyszer egy squadban belementem ilyenbe, bár nem folyamatosan csináltuk ezt.
    Az inkább elő szokott fordulni, hogy azért lépegetnek ki meg vissza emberek, mert nem akarnak leaderek lenni. :) Magam is inkább foglalkozom a harc közvetlen formájával, minthogy a térképet tanulmányozzam, meg a Commanderrel ordítozzak.

Tehát, hogy etikus-e kihasználni ezeket a lehetőségeket? Attól függ...

Azt viszont gondolom sejted ezek után, hogy ezt a lehetőséget nem fogom említeni a Guide-ban. Már csak azért sem, mert az a csapatmunkáról szól, márpedig egy olajozott (hadi)gépezetként működő squad (főleg épkézláb Commanderrel megerősítve) csak veszítene a hatékonyságából ezzel. Még egy önmagában álló, összeszokott (legalábbis tapasztaltabb) squaddal szemben sem sok esélye van az ezzel élő squadnak. Csak a fragot viszik házhoz, tálcán.