FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Nos kedves bf-es bajtársak volna itt pár olyan információ, amit szeretnék megoszatni veletek.
Egyeseknek persze könnyen lehet, hogy nem fognak annyira újdonságként hatni az elkövetkezendő pár sorban összefoglaltak , mint ahogy ez velünk JCSR-rel előfordult, hisz van aki már régebb óta használja a dolgot, van aki már kipróbálta, van aki csak hallott róla stb… mindenesetre mi úgy gondoljuk, hogy ami a tudomásunkra jutott azt szeretnénk megosztani.
Mivel e témával kapcsolatos ismereteim meglehetősen szűkösek, ezért az esetleges butaságokért előre is elnézést kérek. (nyílván van több is, aki tud majd kijavít)
A lényeg a következő:
Létezik egy ún. PING TWEAK nevű dolog, ami annyit tesz, hogy a játékban levő pingedhez igazítja a képet, amit látsz. Ennek aktiválásához mindössze 2 parancssort kel beírni játékon belül a konzolba minden egyes alkalommal, amikor egy új szerverre mész, vagy pedig még bf indítása előtt egy adott con file-t kell átírni.
Nos hogy ez mire is jó?
Pár napja kipróbáltuk, úgyhogy az elkövetkezendő kis szösszenetben gyakorlati tapasztalatokat írok le:
Nagyságrendileg kevesebbszer fordul elő olyan, hogy vkit jól becélzol, lövöd, de az csak „porzik”. Ugye leggyakrabban ez a mozgásban lévő célpontoknál volt megfigyelhető és azok közül is elsősorban a gyors mozgásoknál, mint pl. a bunnyhopping, vagy a sprintelés-fekvés-gurulás kombó stb. Persze célozni ezután is neked kell, „mindössze” (nagyon-nagyon idézőjelben!!!) annyi fog változni - és maradjunk a bunnyhopping esetnél - , ha vkit a levegőben látsz és lövöd, akkor bizony a bf jóval inkább be fogja adni a találatot, mint eddig, hiszen az illető valóban ott van ahol te látod és nem pedig már a földön fekve lő téged.
Nyílván én most csak egy-két esetet ragadtam ki, de pl. ugyanezek a dolgok megfigyelhetők tv rakétázásnál a helikopteren átmenő rakéták esetében és még sok máshol is.
Röviden összefoglalva a lényeg annyi, hogy a parancssor a „hitreg”-edet javítja föl.
Na most ez mind szép és jó, a gond csak ott kezdődik, hogy olyan dolgokat is hallottam, hogy hasonló parancsokkal saját magad „porzását” is lehet növelni, bár erről részletesebb infóim nincsenek. Az mindenesetre biztos, hogy egyes embereknél észrevehetően sokkal jobban betaláltak a golyók, míg egy-kettő hangzatosabb nevű, illetve álnevű dke-n rendszeresen játszó kockamaki azért porzik rendesen.
Hogy ez most azért van, mert brutál jól nyomják és vmi geci jól mozognak, vagy a netem szar, vagy tényleg „okosabbak” mint mi azt mindenki döntse el maga.
A lényeg amiért ezt az egészet beírtam, illetve a JCSR írja be rajtam keresztül, az annyi, hogy ha már egyszer erről sikerült hallanunk, akkor nem szeretnénk bárkivel szemben előnybe kerülni és gerinctelen módon ezt eltitkolni.
Az más kérdés, hogy valószínűleg a külföldi klánok jórésze ezt az alap parancssort már ezer éve használja, hisz külföldi fórumokban pl. már tavaly májusi hsz-ekben olvastam erről és ha tovább kutakodom, lehet találtam volna régebbit is.
Ping tweak parancssor a következő:
1.)
SettingsManager.U32Set_GSInterpolationTime_400
2.)
settingsmanager.floatset_GSDefaultLatencyCompensation_0.XX
(xx helyére az adott szerveren levő pingedet kell beírni, pl. 50-es pingnél 0.05)
Ennnyi volna, bocs hogy néhol elhúztam, de szerettem volna, ha mindenki levágja a témát.