• GameOverrr
    Na de nem szórakozna jobban, ha kevesebbszer halna meg és többet ölne, ha eltalálná, amit el akar találni? Ez csak sikerélményt jelentene neki.

Én is béna voltam kezdetben, amíg nem tudtam, hogy lehet módosítani a TV-rakéta repülési irányát a kilövése után, de miután rájöttem, hogyan is működik az az izé, onnantól kezdve sokkal hasznosabb gunner lettem és sokkal jobban is szórakoztam. Nem mondom, a repülő célpontok lelövéséhez sok gyakorlás kell, de a földi célpontokat pofonegyszerű eltalálni Én speciel 10-ből 10 szer eltalálom a méretesebb földi célpontokat(mobile-AA, tank, APC) a TV-vel, és meggyőződésem, hogy nem azért mert olyan kurva nagy ász lennék, vagy mert olyan sokat gyakoroltam volna, hanem azért mert egyszerűen gyerekjáték.

Volt már olyan gunnerem, aki nyíl egyenesen lövöldözte a TV-ket és persze semmit sem talált el, az ilyenről tudom, hogy kezdő és gyakorlatilag azt sem tudja, hogy milyen rendezvényen van. Ezt értem, hogy miért véti el a célpontokat. Amikor viszont látom kanyarodni a rakétát, és mégsem találja el azt a böhöm nagy tankot, azt már azért nem bírom felfogni agyilag. Megvárom még célra tart a pilóta, megnézem merre tart a célpont, elécélzok néhány méterrel, majd végül bele a közepébe. Mi olyan kurva nehéz ebben?

Olyan is van hogy a koma beül a helibe, majd rögtön utána átül a lövész helyére, tehát ebből egyértelműen látszik, hogy csak freggelni akar. Amivel még nem is lenne sem baj, én nagyon szívesen asszisztálnék hozzá, de legalább a minimális fáradságot venné, hogy utánajárjon, hogy mégis, hogy működik az a szar.

Az egész szerencsétlenkedés főleg annak fényében idegesítő, hogy ugyebár a heliben egyedül ülve is lehet TV-rakétázgatni azáltal, hogy átül a pilóta a gunner helyére. És tudom, hogy egyedül mekkora kaszálást tudnék csinálni, és milyen hasznos lennék a csapatomnak, de nem. Szenvedhetek egy béna gunnerrel, aki azzal, hogy hozzánemértőként beül a helibe az egész csapata kárára van és a legpusztítóbb járműből egy tökéletesen haszontalan ócskavast kreál.

Egyébként meg nem szoktam anyázni, ha béna gunnerem van, persze idegesít, de nem bántom meg. Legközelebb a helire várva én megint beszállok, aztán ha ő is beszáll, akkor én meg kiszállok. Ennyi. Ettől még nincs harag. Keresek magamnak egy tankot vagy egy repcsit, oszt jó van.

Amúgy, hogy kicsit érzékeltessem a probléma lényegét az infantryhoz szokott játékosok előtt is: Ez a helizés infantryban nagyjából úgy nézne ki, hogy egy gyalogoshoz két ember kellene: lenne a „pilóta”, aki irányítaná a gyalogost, viszont gyakorlatilag nem tudna lőni(csak egy pisztolya lenne), meg lenne a „gunner”: ő kezelné a fő kézifegyvert, amivel már lehetne is valamit kezdeni. Gondolj csak bele milyen idegesítő lenne, ha Te (vagy bárki más) nagyon jól tudnál lőni, viszont egy szerencsétlen balfasztól függne az életed és így a szórakozásod, aki adott esetben szart sem tud eltalálni, vagy egyszerűen nem is látja az ellenséget? Vagy ha teszem azt antitankost játszanál, viszont a „gunnered” a kis MP5-ösével osztaná a tankot…Most mond azt, hogy nem kapnál agybajt!