• JAG1
    - Jöjjön csak be kolompár Józsibácsi, nem az ablakon fogom kiadni...
    - Jóvan, csak a mögszokás tudja kedves...
    - Na Józsibácsi, ez itt a Számítógép, minden tartozékával.
    Modem, monitor, Wifi egység, billentyűzet, egér, kábelek.
    Mellékeltünk egy használati útmutatót is.
    Használja egészséggel.
    - Oszt a dízelt hol köll böönteni?
    - Nem, nem, Józsibácsi ez árammal megy.
    - Áram? Az otthol nincs, de van a csűrbe egy zsiguli motor, még a Dénes lopta a mútkori majálisró, aztat azzal majd gerjesztünk valamit.
    - Szóval összerakják otthon a számítógépet és lehet rajta internetzni, vezeték nélkül...itt írja alá Kolompár Úr.
    - Nono édeslányom, én nem írok alájja semmötsem, hónap bekűdöm a fiam, a Máriót, az aláír mindönt jópénzé. A mútkó is vett egy gyárat papíron, oszt jöttek érte másnap a nagyembörök. Azóta van szállása Márianosztrán...
    - Nu egye fönö... X jólesz?
    - Jó Jószibácsi, csak vigye már.
    - Oszt micsinálok én ezzöl?
    - Internetezik.
    - Minök?
    - Utalhat bankszámlára, megnézheti a tőzsdét, rendelhet online repülőjegyet, Tájékozódhat a világban zajló eseményekről.
    - Akkó azt is meglátom, ha a szomszéd Gézáná megy az illegális malacvágás? Vagy amikó Jolán fűrdik, oszt lehúzza az alsóját?
    - Nem, nem Jószibácsi...ez számítógép. Levelet írhat rajta, e-mailt küldhet, tanulhatnak rajta a gyerekek, olvashatja a HVG-t.
    - Oszt mondja kedves, mijaza felírat a dobozon, hogy Jinux?
    - Linux Jószibácsi, Linux.
    - Bánja a faszom, de mijaz?
    - Operációs rendszer, ami egy szoftver, e nélkül nem tudná használni a számítógépet.
    - Oszt mijeza wizin?
    - Wifi? Vezeték nélküli internet.
    - Nabazmeg, az minök nekem? Jólesz ez a vas nekem wizin nélkű is. Megvan vagy 10 kiló, az 3 kisfröccs a hörpibe.
    - Húúú kedvesem, akkó hazamegyek riskáé, a tehéné, mert eztet kézbe nem bírom öl. No gyüvök este felé, mer most kártyázok a komákkal a kocsmába, oszt nem biztos, hogy hazafelé ide találok...