FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
GameOverrr #115990 "Egyszerűen csapatmunka nélkűl semmi értelme az egésznek." Ez érdekes, ezzel ugyanígy vagyok én is, csak éppen az infantryval kapcsolatban.
Én speciel tökéletesen csapatmunka nélkül játszom conquest-et. Lone wolfként megyek, amerre jónak látom, és mégis az esetek többségében tök jól elboldogulok. Nem érzem azt, hogy én most hátrányos helyzetben lennék bárkivel szemben is, mert nincs csapatmunka.
Nem látom különösebb szükségességét a csapatmunkának. Ha mindenki teszi a dolgát(repcsi lelövi a repcsit, heli a helit), akkor nincs szükség csapatmunkára, onnantól kezdve egyedül is boldogulsz, bármit is csinálsz. A csapatmunka max. a heli földről történő lelövéséhez szükséges. Ugyanakkor meg értelmetlen is. Megmagyarázom: A földről ugyebár a repcsin kívül mindent le lehet szedni, de helihez sem árt legalább két ember, mert különben igencsak szarul fog kijönni az erősködésből az ember. Ketten már nagyobb sikerrel(már ami a megölöm őt/ő öl meg engem arányt illeti) lehet ellene felvenni a harcot, de sanszos, hogy míg így is többször fog ő lelőni engem, mint ahányszor én őt. Tehát a földről történő erősködésnek csapatmunkával sincs sok értelme. Én úgy gondolom, hogy bármit, ami repül, azt kizárólag a levegőből lehet elég hatékonyan hatástalanítani. Viszont ha már egyszer felszállt az ember, akkor megint csak nincs szükség csapatmunkára, mert onnantól már egyedül is boldogulok, túl sokan amúgy sem férnénk be egy vadászgépbe...
Én meg éppen az infantryt nem szeretem. Conquestben tök jól elvagyok, de infantryban egyszerűen meg vagyok hallva. 3 ok miatt nem szeretem az infantryt:
1.Nem vagyok elég skilles hozzá. Nem sokat játszottam infantryt de ez idő alatt gyakorlatilag csak estem-keltem. Szinte állandóan a spawnképernyőt bámultam, már pedig én is utálok meghalni.
2.Nekem egyszerűen hangulattalan.
3.Szeretek helizni/tankozni, amire ugyebár ott nincs lehetőség.
Infantryban gyakorlatilag tökéletesen csődöt mond a magamfajta kis lone wolfos játékstílusom. Itt elég kellemetlen, ha egyedül szembetalálja magát az ember egy három fős squaddal. Persze lehet, hogy nem zavarna különösebben, ha jobb infantrys lennék, ha 1 vs. 3 sem jelentene problémát, de mivel elég szar gyalogos vagyok (még 1 v 1-be is csak akkor fogadnék magamra, ha a másik háttal áll...) így elég kellemetlen a dolog.
Ugyanakkor meg conquestben sokkal könnyebb kompenzálni az ellenség létszámbeli fölényét. Bevágom magam egy tankba oszt kész. Nekik megvan az előnyük, hogy összebeszélhetnek, taktikázhatnak, támadhatnak egyszerre több irányból is, nekem meg megvan az előnyöm, hogy egy tankot azért csak nehezebb szétkapni, mint egy gyalogost.
Szóval sokan azzal hozakodnak fel, hogy infantry rulez, mivel a qonquest tele van "nem fair" szituációkkal(repcsi vs. gyalogos stb), ugyanakkor meg az infantryban is van ilyen "nem fair" dolog: mi az, hogy ők hárman együtt mozognak, rendszerint még beszélni is tudnak egymással? Én szegény szerencsétlen meg itt lone wolfként erősködnék. Hát hol fair ez?
Már amennyiben persze "nem fair" az, hogy ők együtt játszva, egymással komunikálva, taktikázva nyomják. Míg én vagy egyedül játszom, vagy ha csatlakozom is egy squadhoz(amelynek egyik tagja kínai, másik japán, harmadik meg zimbabwei, ergo) a kommunikáció és a taktika teljes hiánya nélkül.
Magyarán semennyire sem "nem fair". (Kb. annyira, mint ha lelövök egy tankkal egy gyalogost...) Hiszen éppen a csapatjáték ennek a játéknak a lényege, csakúgy mint az, hogy tankkal szétlvöm a gyalogosokat, helivel a tankot, repcsivel meg a helit. Most akkor ezek sem fairek? Ugyan már!
Tehát az infantryban is vannak "nem fair" szituk, de mindez csak kinek szúr szemet? Annak, aki bevallottan nem skilles benne...