FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Kaif #108902 Hát, olvasgattam én szorgalmasan, mint az Ablak-zsiráfot, sőt, le is fordítottam arabra, hátha úgy jobban megértem. De sajnos az én alulkvalifikált képességeimet meghaladta a határozós rész értelmezése. Tudod, amelyikben az van, hogy claymore (tárgy) elhelyezése (állítmány)zászló védéséhez (okhatározó) tilos. Mivel eléggé aluliskolázott vagyok, ezért én úgy értelmeztem, hogy a mondatban az okhatározós szerkezetnek van valami oka, illetve értelme. De nagyon szépen köszönöm,hogy fényt gyújtottál sötét elmémben: ma már tudom, hogy egyszerűbb, ha az okhatározót figyelembe sem veszem. Mától úgy veszem, hogy ott sincs.
Nem tudom, jó gyakorlati példa, de megkérdezem becses személyedtől, megfelelően értelmeztem-e a mondanivalódat:
"Noob kartárs (tárgy) magyar nyelvre való (okhatározó-féle) okítása tilos (állítmány)" mondat egyenértékű a "Noob kartárs mindeféle okítása tilos" mondattal.