A Dél Amerikai BL
  • Matthewpamer
    #35
    Jókora meglepetésre a Boca Juniors nem tudott előnyt szerezni a Libertadores-kupa döntőjének első mérkőzésén, az elődöntőben a brazil Sao Paulót búcsúztató Once Caldas 0-0-val húzta ki a La Bombonerában. Jóllehet, a gólzsák Carlos Tevez mellett Alfredo Cascini és Fabian Vargas sem lépett pályára a Bocában, ennek ellenére a legutóbbi négy kiírásból hármat megnyerő...

    ... argentinok könnyen megnyerhették volna a találkozót, ha mondjuk, Antonio Barijho két nagy helyzetéből legalább egyet értékesít, vagy ha végén Pedro Iarely lövését nem védi nagy bravúrral Juan Carlos Henao, az ellen kapusa. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

    A gólnélküli döntetlen jó esélyt kínál az az első döntőjét vívó Once Caldas számára, persze ne feledjük, hogy a Boca idegenben is veszélyes, a finaléba jutást is a River Plate otthonában harcolta ki. Említést érdemel, hogy kolumbiai csapat tizenöt éve, az Atletico Nacional 1989-es sikere óta nem tudta elhódítani a legrangosabb dél-amerikai klubtrófeát. Nos, júlus 1-én Manizalesben megtörhet a jég...

    Libertadores Kupa, döntő, első mérkőzés:

    Boca Juniors (argentin)-Once Caldas (kolumbiai) 0-0
    Buenos Aires, Bombonera-stadion. 57 ezer néző.
    Boca Juniors: Abbondanzieri - Pablo Alvarez, Schiavi, Burdisso, Clemente Rodriguez, Ledesma, Villarreal, Diego Cagna (Cangele, 78), Iarley, Schelotto, Barijho.
    Once Caldas: Henao - Rojas, Vanegas, Catano, Garcia, Viafara, Dario Velasquez, Arango, Soto, Valentierra (Araujo, 38, Ortegon, 75), Agudelo (Alcazar, 65).