A Dél Amerikai BL
  • Matthewpamer
    #30
    A Boca Juniors jutott a június 23-án kezdődő Libertadores-kupa döntőjébe, miután drámai mérkőzésen, tizenegyesekkel felülmúlta az ősi rivális River Plate együttesét. Ezzel a Boca egyedi rekordot állított fel: az elmúlt öt évben négy alkalommal lett finalista.

    A találkozó az elvárásoknak megfelelően remek játékot és fokozott feszültséget szült három gól mellett három kiállítás született. Miután a szintén dél-amerikai temperamentummal fűszerezett - 3 kiállítás, illetve lefújást követő tömegverekedés - odavágón a Bombonerában a Boca nyert 1-0-ra, a visszavágó nyitott maradt.

    Az 50. percben Gonzalez ugrott meg, s egy remek lövéssel megszerezte a vezetést. Azonban a hazaiak is megfogyatkoztak - a csereként beálló Rubens Sambuezza kapott pirosat -, s ezt kihasználva egy hosszú beadást követően Tevez egyenlített. A fiatal tehetség azonban legott mehetett is zuhanyozni, gólörömét ugyanis tyúkmozdulatokkal kísérte (a River csúfneve "a tyúkok” Argentínában).

    A sérülések miatti hosszabbításban Cristian Nasuti szerzett ismét vezetést. A ráadásban nem esett gól, így következhettek a büntetők. Amiből a "milliomosok” jöttek ki rosszul: Roberto Abbondanzieri ugyanis kivédte Maximilio Lopez tizenegyesét, Javier Villareal azonban belőtte a magáét - így a Boca jutott a döntőbe.

    A június 23-ai döntőben a Boca Juniors a kolumbiai Once Caldas együttesével mérkőzik - az első mérkőzést Buenos Airesben rendezik.

    Libertadores-kupa, elődöntő, visszavágó:
    River Plate (argentin) - Boca Juniors (argentin) 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) - tizenegyesekkel 4-5
    Buenos Aires, Vespucio Liberti-stadion, 66 ezer néző
    vezette: Baldassi (argentin)
    River Plate: Germán Lux - Nasuti, Ameli (Juan Fernández, 59.), Rojas - Coudet (Sambueza, 46.), Husain, Mascherano (Salas, 53.), González - Montenegro - Cavenaghi, Maximiliano López.
    Boca Juniors: Abbondanzieri - Perea, Schiavi, Burdisso, Rodríguez - Ledesma, Villarreal, Fabián Vargas, Cagna (Cangele, 87.) - Barros Schelotto (Pablo Alvarez, 89.), Carlos Tevez.
    g: Luis Gonzalez (50.), Cristian Nasuti (93.), illetve Tevez (88.)
    piros lap: Sambueza (83.), illetve Fabian Vargas (46., második sárga), Tevez (88.)

    Az első mérkőzésen 1-0-ra nyerő Boca Juniors büntetőkkel került a döntőbe.