DVD feliratozás
-
zionduc #1 Sziasztok
DVD-re szeretnék feliratot szerkeszteni. Szereztem is egy csomó progit, pl.:IfoEdit, SubtitleWorkshop, Sub2Sup, VobSub. De van egy pár gondom:
- SubtitleWorkshop2.51: WinXP alatt a vob lejátszása lassított felvételben megy, de szerintem nem a proci miatt, mert a mediaplayer lejátsza.
- Win98 alatt szépen fut a vob végig (30 perc), de 15 perc után a kijelző azt mutatja hogy nincs több, pedig fut tovább, és mutatja is a képet.Ez feliratnál gázos, mert 15 perc után nem tudok a feliratnak timecodot beállítani.
- IfoEdit-ben nem tudom mit jelent a Scene changes/Chapters.
- IfoEditben:Author DVD-nél beállítom IfoEditben az m2v fájlt, ami hangot is tartalmaz, így a hanghoz nem állítok be semmit. Feliratnak beállítom a Sub2Sup-pal előállított feliratot. Scene changes/Chapters-be nem tettem semmit. Kimenetnek a wincseszterem egyik patrícióját állítottam. Elindítom, és WinXP alatt megfagy (not responding) a progi, Win98 alatt pedig azt írja ki, hogy "Couldn't read file to write", és nem csinál semmit.
Ha a hangnak a Wav-ot beraktam, akkor sem volt jó.
A háttértárnak mennyinek kell lennie egy 1 Gb méretű vob típusú fájlhoz?
A wincseszterre lehet vele DVD authoringot csinálni, vagy csak DVD lemezre írhat?
Bocs hogy ilyen sokat kérdeztem, de csak suli után tudok a könyvtárban netezni. ;)
Kérlek segítsetek. Köszi, Duc