Gerard Piqué a Unitedben
Újabb védőt vett a csapat, ma hivatalosan is bejelentették Gerard Piqué Bernabeu átigazolását a Barcelonától.
A 17 éves középhátvéd 5 éves szerződést írt alá az Old Traffordon. Baloldalon is bevethető, a Barcelona szerződéshosszabbítását visszautasítva választotta a Unitedet.
Gerard Barcelonában született és a spanyol U17-es válogatott tagja, emelett az év katalóniai játékosa címre is jelölték.
A fiatal spanyol elmondta Sir Alex poltikája - hogy a fiataloknak lehetőséget ad a nagycsapatban - volt a döntő ok, amiért a Unitedet választotta. Ugyanakkor hozzátette nagyon nehéz volt otthagyni Spanyolországot, de szeretne a Unitedben kitűnni.
Gerard Piqué: "Hét évig voltam a Barcánál, ahol nagyon sokat tanultam és nagyon jól éreztem magam. De most egy új korszak kezdődik az életemben. Angilában nem számít annyira a kor, míg Spanyolországban kevés lehetősége van egy fiatal játékosnak betörni.
Nehezen hagytam ott a Barcát. Boldog voltam ott és sosem gondoltam a váltásra. De aztán felmértük a lehetőségeimet, beszéltem a szüleimmel és a nagyszüleimmel is, és ők nagyon sokat segítettek."
Pique az első szezonját várhatóan a United akadémiai csapatánál fogja tölteni.