• mir
    hé: én a világért sem állítanám, hogy a m$ot ki kell írtani, nem kell. csak nem szerver fronton kellene nagyon eröltetni a termékeit. egy iskola weblapjánál komolyabb dolgot nem tennék rá.

kalszter-helyettesítés: a klaszterek megbízhatóságban nem annyira maradnek el a PRO1 néven jelzett szegmenstől, sokkal nagyobb gondot jelent a szoftverfejlesztés. egy "egyszerű" 32-64-128 processzoros rendszerre hatékonyan futó (értsd: gyorsabban, mint egy 8/16 utas rendszeren) kategóriákkal könnyebb feladat, mint egy ugyan azzal az algoritmussal, vagy ugyan arra a feladatra egy kalszter optimalizált kódot készíteni, azaz a klaszter esetében a vas árával (általában, jobb esetben)megspórolt 30-40%nyi pénz még kivételesesetben, amikor lehet csinálni hasonlóan jól optimalizálhato kalszter portot, általában elmegy a szoftver-fejlesztésre. klaszterre programot fejleszteni szopás, ezt első kézből hallod. nekünk a kémikusaink adtak egy nyílt kódú szimulátort, amit ők egy 120 gépből álló sima 1 Gbit ethernettel összekötött gépen akartak futtatni(gépterem éccaka) és az oktatók(akik amúgy nem olyan buták, hidd el) inkább írtak egy programot, ami lebontja az adott hatlmas reakciót kis reakciókra, és azt oldották a gépek. persze ennél egy kicsit bonyolultabb volt a megvalósítás, de most
    1 nem akarlak ezzel terhelni
    2 még én sem néztem meg részletesen
    tehát csak annyit, hogy a klaszter programozás általában nagyon nagy szívás.