• limperatore
    #795
    Carlos Dunga egyáltalán nem volt elégedetlen, hogy csapata csak egy góllal verte a jóval esélytelenebb riválist, és igen jó véleményt formált a majdnem tökéletesen védekező ázsiaiakról.

    - Minden együttesnek hatékonynak kell lennie a világbajnokságon, és ehhez támadásban és védekezésben is minőségi játékot kell nyújtani. Az első félidőben nem játszottunk jól, nem passzoltunk gyorsan, a szünet után azonban feljavult a játékunk. Gyorsabbak lettünk, több volt a lehetőségünk is. Az első meccs mindig nehéz, nem neheztelek a játékosaimra, amiért gólt kaptak, ez része a futballnak. Nehéz olyan gárda ellen játszani, amelyik nem támad, kizárólag védekezik. Ha valaki megnézi ezt az összecsapást, azt láthatja, hogy Korea majdnem tökéletesen zárta le a területeket, és hiba nélkül alkalmazta a védekező taktikát - fogalmazott Dunga.

    Juilo Cesar és Dani Alves is elégedetten nyilatkozott a győztes meccs után:

    - A brazil válogatott olyan, mintha a Barcelona és az Inter játékát ötvöznénk, a futballunk olyan, mint amit e két csapat produkált a BL elődöntőjében, Milánóban. Az első mérkőzés mindig kissit feszültebb, ez természetes. Végül minden jól ment, a második félidőben feljavultunk, és megnyertük a találkozót. Örülök, hogy Maicon betalált, mert nagyon jó barátok vagyunk - mondta Julio Cesar, a brazilok kapusa.

    - Ha az eredményt nézzük, megvan az okunk a boldogságra. Nehéz dolgunk volt, de megvan a győzelem, és három ponttal az élre álltunk. A következő két meccs még ennél is nehezebb lesz, de mindenképp pozitívum, hogy türelmesek voltunk, és végül ez segített abban, hogy szerezzünk egy gólt - így Dani Alves.