• limperatore
    #784
    Ronaldinho és Pato előtt bezárult a kapu


    A brazil kapitány szerint a Milan sztárjai előtt megvolt a lehetőség a bizonyításra az olimpián, de nem éltek vele.

    Carlos Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya ismét nyilvánvalóvá tette, hogy nála mindennél többet számít a nemzeti színek iránti alázat. Miután a szakember nem érezte azt, hogy Pato és Ronaldinho minden tőle telhetőt megtett a sikerek érdekében az olimpián, nem számít a két futballistára a világbajnokságon sem.

    - Mindenki megkapta az esélyt, hogy megmutassa, mivel tud hozzájárulni a nemzeti csapat sikeréhez, öt-hat alkalmat adtam mindenkinek. A legfontosabb szempont az, hogy az adott játékosban meglegyen a lelkesedés, az elszántság, és büszkén viselje az aranyzöld mezt -jelentette ki a kapitány az írek felett aratott 2-0-ás siker után.

    A Dungát korábban élesen kritizáló Pelé is visszakozott.

    - Ronaldinho vésztartalékként még szóba jöhet. Az, hogy mostanában hogy játszik, nem fontos, az a lényeg, mit csinált azelőtt.

    A Fekete Gyöngyszem szerint Ronaldo felett eljárt az idő, ám továbbra is úgy gondolja, hogy a Santos legújabb csillaga, a brilliáns tehetségű Neymar beférne a csapatba.

    A 2002-es világbajnokság előtt Scolari nyerőt húzott azzal, hogy nem válogatta be a közvélemény által a csapatba követelt Romáriót, ám ha Brazília nem arannyal tér haza a tornáról, nem lennénk a kockázatos döntéseket hozó Dunga helyében...

    __________________________________________________________________________