• NEXUS6
    #41
    Háj Enterprise!

    "Na most pl. ha a Microsoft valami modon kenyszeritene ezeket a cegeket a Windows telepitesere, akkor ez visszaeles (ezert van anti-trust torveny) es ez esetben 1000%-ban egyetertenek a Microsoft megbuntetesevel, megpedig drasztikus buntetest szeretnek nekik."

    Tudtommal, volt ilyen is. Csak azért a M$ se hülye, és nem nyiltan csinálta. Ha jól emlékszem akkor még az IBM OS2 warpja ellen harcolt így. Szal' küldött egy nem hivatalos üzenetet a cégeknek, ha ők úgy akkor mi így. No most már abban az időben se volt kicsi a M$ piaci részesedése. Ekkor lett egyeduralkodó.

    Linux: szerintem csak azért engedi élni, hogy legyen mire hivatkoznia, ha bíróság elé citálnák. Elég furcsa lenne, ha a M$ erőforrásaival és egységes stratégiájával szemben egy nonprofit, egymástól lényegesen különböző disztribúciókban terjesztett oprendszer győzni tudna. Lehet, hogy BG nem ért a programozáshoz, de az üzlethez láthatóan nem hülye.

    Nézd, amúgy marhára meg van a véleményem az USA jogrendjéről. Azt látom, hogy olyan bűncselekményekben, ami európában hívatalból üldözendő simán lehetséges peren kívüli megegyezés, lásd M$ vagy Mikell Dzsekszon. Másrészt az ágazati felügyeleti/ellenőrző szerveknél simán bennűlnek az ágazat vezető cégeinek emberei. Nem is kell megkockáztatni a korrupciót, hiszen legális minden!

    Különben se az a kérdés, hogy az M$ vajon szeretett volna, vagy sem ilyen túl hatalomra szert tenni (persze, hogy szeretett volna), hanem az, hogy gyakorlatilag egyetlen szereplője ennek a piacnak, és ez marhára nem jó. Ebben az esetben viszont nincs más megoldás mint a szike, szét kell szabdalni a céget.