• DONGUBA
  #56
  Wayne Rooneyt elengednék


  Az egész történet két alapon nyugszik: az egyik a liverpooli klub harmincmilliós adósságállománya, a másik a támadó mehetnékje. Ehhez jön még a csapattárs, Tomasz Radzinski, illetve a legenda, David Seaman véleménye: Rooney előmenetele szempontjából létfontosságú lenne az átigazolás.
  Eddig a Chelsea, Manchester United, Real Madrid triót emlegették lehetséges vevőként, ám Roman Abramovics "játékszere" éppen a napokban vette meg Didier Drogbát, így a londoniakat ki is húzhatjuk a listáról. A folyton támadót vásárló realos vezetők – elsősorban Florentino Pérez klubelnök – viszont az idén rájöttek, védő is kell ehhez a játékhoz, ráadásul a keretben tolonganak a világklasszis csatárok, úgyhogy Madrid sem valószínű célállomás.
  Marad tehát a United, habár már az MU is megvette Alan Smith-t. Mégis úgy tűnik, Rooney az Old Traffordra költözik, mert csak a "vörös ördögök" tudják kifizetni a vételárát. Mindeközben viszont Sir Alex Ferguson azon van, hogy helyet csináljon a Bébielefántnak: fűnek-fának ajánlgatja Diego Forlánt – mellette néhol Nicky Buttot is.
  Annyi mindenesetre biztos, hogy a vakációjáról lassacskán visszatérő főszereplő nem szándékozik aláírni az Everton öt évre szóló, hetente ötvenezer fontot garantáló szerződését. Zárásképp idézzük a liverpooli egyesület igazgatóját, Paul Gregget: "Én is azt szeretném, ha meg tudnánk győzni Wayne-t, hogy maradjon. Remélem, nálunk lesz az idény kezdetekor is, de meglehet, a körülmények az eladásra sarkallnak majd minket."