• Paranoia
    Rooney reménykedik

Wayne Rooney, a Manchester United fiatal klasszisa a hétvégi bajnokin törte el lábközépcsontját a jobb lábfejében, de reménykedik abban, hogy a világbajnokságon már pályára léphet.

A 20 éves angol legalább hat hetes kényszerpihenőn van, ami természetesen kétségessé tette a játékos vb-szereplését Németországban.

"El kell fogadnom és pozitívan hozzáállnom a helyzethez." - mondta Rooney az MUTV-nek

"Remek kezekben vagyok a Unitednél. Tudom, hogy az orvosi stáb a lehető legtöbbet meg fogja tenni az érdekemben, hogy minél előbb rendbe jöhessek."

"Nyílvánvalóan rosszul érintett lelkileg is a lábtörésem, igazán szörnyű érzés." - folytatta

"Minden egyes nap próbálunk javítani az állapotomon, hogy a legtöbb esélyt megadjuk a mihamarabbi felépülésemnek."

Természetesen a United orvosai kezelik elsősorban Rooneyt, de az angol válogatott medikusi stábja is kapcsolatban áll a manchesteriekkel.

Sven-Goran Eriksson, Anglia szövetségi kapitánya benevezte játékosát a 23-as keretbe, akiknek egyelőre megvan az esélyük, hogy május 15-én elutazzanak Németországba. Azonban ez a helyzet még változhat, hiszen a végső keretet majd csak május 8-án hirdeti ki a svéd kapitány.

Az angolok első csoportmérkőzése június 10-én lesz, Paraguay ellen.

Sir Alex Ferguson nem tartja jó ötletnek Rooney Németországba utaztatását, ráadásul azt mondta, hogy az elsődleges döntés a United kezében van, tehát ők döntik el véglegesen, hogy elengedik-e támadójukat, avagy nem.

Mint azt az MTI hírül adta, a csúcstechnológiát is igénybe veszi a világbajnoki szereplés érdekében Roo, hiszen a manchesteri csatár oxigénsátorban tölti az éjszakákat, hogy a csontveleje minél több vörösvértestet termeljen, és izmai ne sorvadjanak el. A szigetországi szurkolók joggal bíznak a "csodaterápiában", hiszen a 2002-es vb előtt David Beckham is annak segítségével épült fel hasonló sérüléséből.

Forrás: BBC News