• DONGUBA
    #219
    Heinze reményei és félelmei
    Gabriel Heinze-nek eddigi rövid United pályafutása alatt sikerült elkerülnie a legendás Fergusonos „hajszárító-kezelést”.


    Azonban a kőkemény argentinnak így is voltak nézeteltérései a heves skót mesterrel. Mégis az egyetlen dolog, amitől Heinze igazából fél az a repülőgépek.

    Figyelemre méltó beismerés ez attól az embertől, aki az old traffordi első három hónapját azzal töltötte, hogy válogatottbeli elfoglaltságai miatt oda-vissza röpködött az Atlanti-óceánon, részt vett a Copa Americán, az Olimpián és a világbajnoki selejtezőkön.

    Ha Heinze az Old Traffordon lett volna, amikor Ferguson megtudta, hogy túlkorosként részt fog venni az Olimpián, akkor a védő megtapasztalhatta volna, hogy managere milyen heves vérmérsékletű is tud lenni.

    Akkor a régóta szolgáló United főnök azt sugallta, Heinze United pályafutását veszélyezteti hosszúra nyúló hiányzásával. Ha ezzel a lépéssel a 26 éves játékost az Olimpiától akarta elriasztani, akkor nem sikerült a módszere.

    Helyette a Paris St Germaintől 6,9 millió fonttért érkezett nyári igazolás hű maradt az argentin-ügyhöz és begyűjtötte az aranyérmet, majd munkába állt, hogy a Vörös Ördögöknél is bizonyítsa értékét.

    A Bolton elleni bemutatkozásán szerzett gólja nyilvánvalóan segített és bár a United teljesítménye nem volt olyan kiegyensúlyozott, ahogyan ezt Ferguson megköveteli, Heinze rendszeres kezdőjátékossá küzdte ki magát balhátvéd poszton.

    „Nekem még nem volt részem a hajszárító-kezelésben, de azért már láttam egy-két dolgot, mikor a meccsek nem alakultak olyan jól számunkra.” – nyilatkozta az argentin.

    „De ez a futball természetes része. Nem tartom félelmetesnek. Az egyetlen dolog, amitől félek az a repülőgépek.”

    Rendszeres kezdőjátékos

    Leszámítva a Crewe és a Crystal Palace elleni Carling Cup meccseket, valamint a Birmingham elleni ebédidős mérkőzést - amikor csak előző nap késő estéjén érkezett vissza Angliába – Heinze minden mérkőzésen játszott szeptember közepe óta, egészen a Charlton elleni meccsig, amikor Ferguson pihentette.

    Figyelembe véve, hogy Heinze utolsó francia szezonja után az egész nyarat végigjátszotta, Ferguson jól tudja, hogy a megerőltető angol menetrend miatt előbb-utóbb pihentetnie kell majd a korábbi Newells Old Boys játékost.

    Habár a játékos kifejtette, ő még egy ideig készen áll a játékra.

    „Amíg a lábaim bírják, addig nem gondolok a pihenésre, csakis a következő mérkőzésre.” – mondta.

    „Nagyon boldog vagyok itt és idáig minden jól megy. A csapattársaim sokat segítettek a beilleszkedésben, ami nagy mértékben megkönnyítette a helyzetem.”

    Van egy játékos azonban, akivel Heinze-nek is meggyűlne a baja, és ő nem más mint Ruud van Nistelrooy.

    A gólgyáros holland kedd este a United színeiben 36. gólját szerezte 37. Bajnokok Ligája fellépésén.

    Ezzel, ha a PSV időszakát is számítjuk, van Nistelrooy már 42 BL gólnál jár, és csak hétre van a Real Madridos Raultól, aki kedden érte utol a csúcstartó Alfredo di Stefanot.

    „Azt is mondhatnám szinte abszurd nekem Ruudról beszélnem, mert mindenki tudja, hogy ő milyen jó.” – mondta Heinze.

    „Számomra ő a legteljesebb támadó a világon, és minden amit én tehetek, hogy megpróbálok nem ellene játszani az edzéseken.”

    Az argentin védő azt is elmondta, a csapatban megvan az, ami a végső győzelemhez kell, hazai és nemzetközi fronton egyaránt.

    „Minden fronton a kupák megszerzése a célunk. A Premiershipet éppen annyira meg akarjuk nyerni, mint a Bajnokok Ligáját – és ez a csapat képes megnyerni mindkettőt.” – nyilatkozta Heinze.