Ulead Video szerkesztő
  • bozso073
    Üdv; egy kis segítséget szeretnék kérni.
    A gyerkőcöm születése óta a róla készült házi VHS videófelvételeket akarom digitalizálni. Ez a része már elkészült (egy DVD felvevőt kötöttem össze a VHS-sel és kiírtam lemezre, majd a fájlokat másoltam a gépre); DVD formátumúak a videók. Már csak vágni, szerkeszteni kellett, ehhez az Ulead Video Studio 10-es programja áll rendelkezésre. Sikerült is összevágnom az anyagot; a kellő helyekre effekteket raktam, feliratoztam, chapter, stb., majd a végén iso formátumban írtam ki külső vinyóra az anyagot, így keletkezett egy kb. két órás film. Minden ok is; szép a kép, jó a hang, a mérete is megfelelő, de amikor végigpörgettem a filmet, a közepe felé még csak gyanú volt, de a vége felé már biztos voltam benne, hogy a hang és a kép el van csúszva egymáshoz képest. Minél közelebb vagyok a film végéhez, annál nagyobb az eltérés (persze max 1-2 sec-ről beszélek, de ez nagyon zavaró). Először arra gondoltam, hogy az eredeti forrásanyagban van a hiba; azt végignéztem, de ott minden ok, tehát valamikor a szerkesztés folyamán keletkezett a gond. Elképzelhető, hogy a sok kis videórészlet közé beszúrt effekt (amelyek átúsztatják az egyik rövid videó részletet a másikba) - amelyeknek az ideje csak pár tizedmásodperc - szóval a végén ezek összeadódva okozzák a kép és hang csúszását? Ha beszúrok egy ilyen effektet, az ugye a video anyag idejét növeli az effekt lejátszási idejével. Amikor beszúrom az effektet, az eredeti videóhoz tartozó hangnak ugyanott kellene maradnia. Vagy az effekt - ami ugye szintén video anyag - beszúrásával a hang csúszik?
    Vagy valami más a probléma okozója?
    Várom a segítő hozzászólásokat. Előre is kösz.