www.athens2004.com
  • a.carkey
    #3332
    "Az Orosz Olimpiai Bizottság a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, mert azt szeretné elérni, hogy fosszák meg a doppingvizsgálaton megbukott, később mégis felmentett amerikai Tyler Hamiltont az athéni olimpián megszerzett aranyérmétől – olvasható a nemzetisport.hu-n.

    Ha a svájci székhelyű testület igazat ad az orosz ötkarikás szervezet kérelmének, akkor az athéni olimpiai egyéni időfutamának aranyérme Vjacseszlav Jekimovot illeti.
    Hamilton első doppingvizsgálata alapján felmerült a gyanú, hogy az amerikai sportolón vérátömlesztést hajtottak végre, ezzel fokozva teljesítőképességét.

    A Nemzetközi Olimpiai Bizottság azonban szeptember közepén megszüntette a vizsgálatot, mert Hamilton B-mintája megfagyott, így a vérben nem maradt elegendő mennyiségű vörös vértest a vizsgálat elvégzéséhez. A NOB szabályai szerint egy sportoló akkor tekinthető vétkesnek, ha ezt az A-, és a B-próba is alátámasztja, ezért Hamilton megtarthatta aranyérmét."

    Eszem, faszom megáll!

    Most akkor vannak világoskékek, meg vannak ugye a sötétkékek?

    Mert ha igen, akkor ez nagyon is kettős mérce!!!
    Annus és Fazekas esetében a nagy jogászok egy szóval sem mondták, hogy (idézem):
    "A NOB szabályai szerint egy sportoló akkor tekinthető vétkesnek, ha ezt az A-, és a B-próba is alátámasztja, ezért Hamilton megtarthatta aranyérmét."

    Érdekes, érdekes ...