www.athens2004.com
  • [Jakuza]
    #3313
    Azota mar mas a hir.

    "
    Annus: Nem adom vissza az aranyat!

    NSO, 2004-09-14 15:27


    Bár korábban magunk is azt írtuk, hogy olimpiai első helyezésétől megfosztott kalapácsvetőnk, Annus Adrián (képünkön) visszaadja aranyérmét, most ezt sajtóközleményben cáfolta. Íme, Annus szavai:



    "Magam is meglepődve tapasztaltam, hogy bizonyos sajtóhírekben kész tényként szerepelt - ráadásul az én nyilatkozatomként feltüntetve -, hogy visszaadom az olimpiai aranyérmemet. Ezzel szemben ezt a kijelentést menedzserem, Babinyecz József saját sejtéseként, magánvéleményként tárta a nyilvánosság elé. Én változatlanul úgy gondolom, hogy megtartom az érmet. […]

    Szeretném azt is közölni, hogy a lapokban megjelentekkel ellentétben az athéni olimpián megvizsgált mindkét vizelet tőlem származik. Az, hogy ezt a fals indokok alapján keletkezett, orvosilag megcáfolható információt újra és újra felfrissítik, egyértelművé teszi számomra, hogy valakik igyekeznek eltántorítani tervemtől, hogy bíróságon vegyek elégtételt és szerezzem meg újra az aranyérmet.

    Sajnálom, hogy ezért az olimpiai aranyéremért kétszer kell megküzdenem. Egyszer az athéni dobópályán, és egyszer a bíróságon.

    A pályafutásomat valóban befejeztem, a harcot azonban még nem.

    Annus Adrián, kalapácsvető"