Olasz foci szerelmeseinek
  • R9
    #567
    Serie A: lombard derbi a San Siróban

    IMG]http://www.fotoforum.hu/img-engine/showimage.php?id=d13cffc24035ef17[/IMG]


    A fogadóirodákban többnyire X-re adják az olasz bajnokság hétvégi fordulójának slágermérkőzését, a Milan-Inter rangadót. A két lombardiai gárda ezúttal 259-edszer mérkőzik meg egymással.A Milan és az Internazionale is meggyőző produkcióval teljesített Bajnokok Ligája derbivel a háta mögött készül az összecsapásra.

    Mint tudott, a Milan a Barcelonát intézte el Sevcsenko remek találatával, az Inter pedig egy ötöst vágott idegenben a Valenciának. Ami a vasárnapi mérkőzést illeti, a kék-feketéknek van miért törleszteniük - az elmúlt években rendre a Milan nyerte a felek találkozóit, vagy másképpen fogalmazva, az Inter már hat mérkőzés óta nyeretlen a városi konkurenssel szemben.

    A Serie A 7. fordulójának zárótalálkozóját megelőzően kilenc meccsre kerül sor. A listavezető Juventus, amely egyre erőteljesebben érdeklődik a Roma megrendült helyzetű labdarúgója, Antonio Cassano iránt, szombatonon este Sienában vendésgszerepel. A Comunale Artemio Franchi-ban esedékes összecsapás egyételmű esélyese a torinói gárda. A már említett Roma, amelynek első számú szurkolója, egyben a klub elnöke, a 80 esztendős Franco Sensi gyakorlatilag már lemondott a szerinte mentálisan labilis, gyenge karakterű Cassanóról (akinek 2006-ban jár le a szerződése), a "se hús, se hal" Palermót fogadja. Figyelemre méltó fejleményekkel kecsegtet két, a vártnál gyengébben teljesítő együttes, a Parma és a Lazio össszecsapása.

    A Juve tegnap nyert 0:3-ra,Del Piero 2 Camoranesi 1 góljával!