Olasz foci szerelmeseinek
  • Matthewpamer
    #491
    Marcello Lippi debütálása az olasz labdarúgó válogatott kispadján tragikusra sikeredett. Az EB-n is kudarcot vallott gárda ezúttal Izlandon bizonyította, hogy kiesése ott sem a véletlen műve volt. A motiválatlanul és nagyképűen játszó olaszok 2-0-ra kikaptak a szigeten, a magyar válogatottal egy VB selejtező csoportban szereplő izlandi nemzeti tizenegytől. Az egyetlen játékos, akit talán dícsérni lehetett, az Fabrizio Miccoli volt, aki a Juventus támadója, tehát jól ismerte a szövetségi kapitányt, aki éppen a torinói együttes kispadját cserélte le a válogatottéra.

    "Senki sem szeret vereséggel kezdeni" - nyilatkozta Lippi. "Nevetséges hibákat csináltunk, amelynek megfizettük az árát. A második játékrészben egy kicsit feljavultunk, de ez kevés volt."

    Gianluigi Buffon is hasonló véleményen volt: "Szeretnénk a mestertől bocsánatot kérni, győzelemmel szerettünk volna természetesen nála kezdeni. Nem voltunk a legjobb fizikai állapotban, de az is lehet, hogy lebecsültük az ellenfelünket, fogalmam sincs mi történhetett."