Olasz foci szerelmeseinek
  • forzajuve
    #465
    A jövő évi lebonyolításról

    Több változás is életbe lép a 2004-2005-ös idénytől, amely eltérések elsősorban a felduzzasztott létszámból adódnak.

    A Serie A eredetileg augusztus 29-én indult volna útjára, de mivel az olasz U21-es válogatott kijutott az olimpiára, ezért két héttel csúszik a kezdés. Ez valamivel kellemesebb gond, mint a két évvel ezelőtti, sztrájk miatti késlekedés, de így is sok gondot okoz, hiszen az idősatu rendesen összepréseli a további programot. Mivel immár 20 csapatos a Serie A, így minden csapatnak néggyel több meccset kell játszania. Hogy kinek éri meg a létszámemelés, azt inkább ne firtassuk...
    Tehát: a bajnokság szeptember 12-én rajtol és május 29-én fejeződik be. A két dátum között igazi őrület várható négy szerdai és egy csütörtöki játéknappal. Azt megint csak csendben jegyezzük meg, hogy az utóbbi években Olaszországban is igen keménynek bizonyultak a telek, ezért be kell kalkulálni néhány elmaradt mérkőzést is. Mindösszesen öt olyan vasárnap lesz, amikor a klubok nem lépnek pályára: ebből három az olasz válogatottnak lesz kiadva, míg kettő a téli szünet részét képezi majd.
    A televízió nagy úr, ennek megfelelően a konkrét kezdési időpontok repertoárja is bővül: a 2002-ben bevezetett szombati 18 órai kezdés mellett immár vasárnap 13 órától és hétfőn 20 óra 30 perctől is fognak mérkőzéseket is játszani.