Olasz foci szerelmeseinek
  • forzajuve
    #452
    Olasz tojászápor a dán konzulra!

    Feldühödött olasz szurkolók szerdán tojással dobálták meg Milánóban a dán konzult, ezzel tiltakozva csapatuk korai EB-búcsúja miatt.

    Mint ismert, a svéd-dán mérkőzés 2-2-es döntetlenre végződött, így az olaszok hiába verték meg a bulgárokat, 5 ponttal, veretlenül estek ki mivel a két északi csapatnak jobb volt a gólkülönbsége náluk.

    Bár az olasz szurkolók többsége csapatukat (legfőképpen Trapattoni edzőt) hibáztatja a dicstelenül korai kiesés miatt, néhányan még mindig a skandinávok összefogásáról beszélnek. Az elvakultabbak egyenesen bundának nevezik az eredményt, hiszen a 2-2 tökéletesen megfelelt mind a svéd, mind a dán válogatottnak, hiszen így az olasz meccs eredményétől függetlenül továbbjutottak mindketten. Érdekes megjegyezni, hogy a fogadóirodák is szokatlanul alacsony oddsszal kínálták a 2-2-es végeredményt, a máskor átlagosan tizennégy-tizenötszörös szorzó helyett ezúttal még nyolcszoros pénzt is alig fizettek az arra fogadóknak.

    Az olasz szurkolók korábban már többször érdekes módját választották dühük levezetésének, két évvel ezelőtt pl. egy szicíliai városkában Byron Moreno-ról, a Dél-Korea elleni mérkőzést vezető ekvádori játékvezetőről nevezték el a nyilvános wc-ket.