Olasz foci szerelmeseinek
  • limperatore
    #13287
    Szücsy,
    nem te voltál aki kezdeményezte ezt? :D

    Az ultrák összefogtak


    Mint arról beszámoltunk, a Milan legközelebbi hazai bajnokiját az Udinese ellen zárt kapuk mögött kell, hogy megrendezze: az ok pedig az,hogy a Milan szurkolói rasszista,kirekesztő rigmusokat énekeltek a Juventus ellen.



    Az indoklásban meghatározó okként szerepel, hogy a Milan ultrái a "Noi non siamo napoletani" - azaz nem vagyunk mi nápolyiak c. dalt adták elő többször is - mondjuk más kérdés, hogy ez nehezen volt hallható, a helyszíni beszámolók szerint is.

    Korábban ugyan volt már rasszista énekek miatt büntetve a Milan, de a stadionbezárást hozó határozatot követően a Curva Sud (a Milan ultracsoportja) valamint a Curva Nord (az Inter ultracsoportja) mellett a Juventus és a Genoa szurkolói is összefogtak egy közös célért: ezért ne büntessék csapataikat.

    Kétségtelen tény,ennél sokkal durvább dolgokat is lehet hallani egy focimeccsen Olaszországban: éppen ezért büntetni elég érdekes ítélet. A szurkolók úgy döntöttek: amennyiben érvényben marad a stadionbezárás a Milan számára, a következő fordulóban minden résztvevő szurkolói csoport elénekli azokat a dalokat, amiért a Milan stadionját bezárták egy meccsre, pl az említett "noi non siamo napoletani"-t is. Ezzel azt szeretnék elérni az ultrák, hogy ha következetes a szövetség, akkor egy teljes fordulót kell majd nézők nélkül rendezni a Serie A-ban: ez pedig nyilvánvalóan nem jelentene jót az olasz futball számára.

    Kérdés, hogy mi lesz az ügyből, mindenesetre az ultrák eltökéltnek látszanak: feltéve,ha érvényben hagyják a San Siro bezárását. Ez az ügy képes volt összehozni egy cél érdekében az Inter, a Juve és a Milan ultráit is - mutatva ezzel a helyzet komolyságát.