Olasz foci szerelmeseinek
  • #129
    Giovanni Trapattoni kijelölte keretét az EURO 2004-re. Az olasz válogatott szövetségi kapitánya néhány meglepetéssel szolgált a nevek nyilvánosságra hozatalakor. Nincs a kijelölt 23 név között Filippo Inzaghi, valamint Alberto Gilardino sem, bár ez utóbbit már korábban elmagyarázta a kapitány, hogy miért nem számít a Parma támadójára.

    SzuperPippo szezonja nem sikerült valami jól és bokaműtétje miatt nem teljesen egészséges, bár az EB selejtezőkön ő volt a nemzeti tizenegy legeredményesebb játékosa. Miccoli sincs a megnevezettek között, akárcsak Ambrosini - utóbbi helyére Favalli került.

    Megér egy misét Angelo Peruzzi meghívása is, aki négy éve hisztisen nem vállalta Buffon mögött a második számú kapus szerepkörét és nemet mondott Zoffnak a meghívásra - inkább nyaralni ment... -, viszont a ma már a Juvéban védő hálóőr megsérült az akkori felkészülés alatt, így aztán a harmadik Toldo lett az első, és ő lett az EURO 2000 nagy felfedezettje, sőt - talán lehet mondani - sztárja.

    Akik Roberto Baggio meghívásában még reménykedtek, azok is csalódtak, igaz már csak egy kicsit, mert a két évvel ezelőtti VB után a remény a keretbe kerülésre szinte a nullával volt egyenlő.

    A keret:
    kapusok: Buffon (Juventus), Peruzzi (Lazio), Toldo (Inter);
    védők: Cannavaro (Inter), Favalli (Lazio), Ferrari (Parma), Materazzi (Inter), Nesta (Milan), Oddo (Lazio), Panucci (Roma), Zambrotta (Juventus);
    középpályások: Camoranesi (Juventus), Fiore (Lazio), Gattuso (Milan), Perrotta (Chievo), Pirlo (Milan), Zanetti (Inter);
    támadók: Cassano (Roma), Corradi (Lazio), Del Piero (Juventus), Di Vaio (Juventus), Totti (Roma), Vieri (Inter).