Olasz foci szerelmeseinek
  • #116
    Atomjaira hullhat a Roma

    Könnyen elképzelhető, hogy az olasz labdarúgó-bajnokságban már biztosan második helyen végző, viszont komoly anyagi problémákkal küzdő AS Roma csapatát szétvásárolják az európai élklubok.

    Állítólag a csapatkapitány Francesco Totti a Real Madridhoz, az argentin Walter Samuel a Chelsea-hez, a brazil Emerson a Juventushoz, míg a norvég John Carew az FC Valenciához tart. A nemzetközi sajtó szerint az AS Roma csak úgy tudja orvosolni csőd közeli helyzetét - 250 millió eurós adóssága van a klubnak -, ha eladja legnagyobb csillagait, így a feltételezések hamarosan beigazolódhatnak.

    Emerson például sajtótájékoztatón jelentette be, hogy több kérője is akad, köztük olyan egyesületek, mint a Juventus, az Internazionale és a Chelsea.

    "Jó pár ajánlatot kaptam, de a jövőről nem csak én döntök, hiszen 2005-ig szól a szerződésem. Éppen ezért először az AS Roma vezetőivel fogok egyeztetni a folytatásról, mert szeretném tudni, milyenek a klub lehetőségei. Ha biztosan tudják a jövőben is garantálni a jelenlegi fizetésemet, akkor szívesen maradok" - mondta a középpályás, aki nem lépett pályára Budapesten a brazil válogatottban.

    A Chelsea egy másik római klasszisra is szemet vetett, sőt amolyan visszautasíthatatlan ajánlatot tett Walter Samuelért: a londoniak 25 millió eurót kínálnak a védőért, akinek 2006-ban járna le a kontraktusa.

    Az együttes legnagyobb sztárjáért, Francesco Tottiért pedig a Real Madrid jelentkezett be, de a változatosság kedvéért a Chelsea is szívesen látná soraiban. A spanyol lapok szerint a 27 éves irányító lesz a királyi gárda legújabb "galacticója".

    John Carew szinte bizonyosan távozik Rómából, s visszatér az FC Valenciához. A csatár kölcsönbe érkezett a spanyol csapattól, de jelenlegi kenyéradója nem él opciós jogával, s nem fizeti ki hétmillió eurós vételárát.

    További problémát okoz a rómaiaknak, hogy a szezon végén lejár a francia Jonathan Zebina és a brazil Lima szerződése, így ők akár ingyen eligazolhatnak.

    (MTI)