Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #740
    Kanoute még a kalapban
    Írta: Z. Iván
    --------------------------------------------------------------------------------

    A Barcelona hivatalosan is elismerte, hogy érdeklődik a Tottenham csatára, Fredi Kanoute iránt. A katalán klub tehát tovább vadászik az ideális megoldásra Henrik Larsson pótlására, s Kanoute neve is a jelöltek között van, de mint sok más esetben, most sincs könnyű dolga a vezetőknek.

    Kanoute bár kétségkívül nem klasszis támadó, időlegesen mindenképpen jobb lenne a semminél a Nou Campban, hiszen Samuel Eto'o-nak továbbra sincs cseréje. A londoni Tottenham idén hosszú idő után ismét esélyes arra, hogy kijusson nemzetközi porondra, s ebben nagy szerepe van annak, hogy Martin Jol vezetőedző három jó csatárból válogathat. Jermain Defoe, Robbie Keane és Fredi Kanoute is fontos szerepet tölt be a gárdában, s mindannyiuknak jut elegendő játékidő is. Ezért kérdéses, hogy az észak londoni egyesület beleegyezne-e egyik támadója távozásába (valószínűleg kölcsönbe).

    Txiki Begiristain technikai igazgató elismerte, hogy a Barcelona szívesen látná Kanoutét a Nou Campban, s ezért hamarosan tárgyalásokat fognak kezdeményezni a Tottenhammal. "Ebben a pillanatban még Kanoute csak egy lehetőség a vezetés és az edző számára, mivel még nem dőlt el semmi. Kanoute egy jó játékos, aki segítségünkre lehet, és van európai útlevele, ami nagyban emeli az értékét. A Tottenhammal azonban eddig még nem tárgyaltunk róla" - mondta Begiristain, aki továbbra is sok mozgalmas nap elé kell nézzen míg nem szerződtet a csapat egy támadót.