Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#696 Kompany csak a nyáron távozna Belgiumból
Írta: Cséká
--------------------------------------------------------------------------------
Az utóbbi napokban Vincent Kompany sokat szerepelt az átigazolási hírek között. Most azonban a fiatal védő kijelentette, hogy a télen még nem akarja elhagyni jelenlegi csapatát, az Anderlecht-et.
A belga válogatottat is megjárt 18 éves játékos az európai porondon az egyik legszebb jövő előtt álló tehetség, amit az is bizonyít, hogy olyan kérői vannak, mint a Chelsea, a Barcelona vagy az Internazionale. Egyesek úgy spekulálnak, hogy az Anderlecht már az újév elején megválna az ifjú titántól, főleg úgy, hogy elbúcsúztak a Bajnokok Ligájától. De ezek csak feltételezések, mivel már Kompany is többször megerősítette, hogy nem sieti el a távozást Belgiumból.
A fiatal játékos most még középiskolai tanulmányait végzi, és mint elmondta ez is fontos tényező, amely a döntésben befolyásolja: "Most még tanulok, és először be szeretném fejezni a tanulmányaimat Brüsszelben. Ha ezen túl leszek, akkor majd ráérek foglakozni a távozás gondolatával. De természetesen örülök a nagy érdeklődésnek, hiszen nem sok játékos van, aki ennyi lehetőség közül választhat. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezt a bizalmat napról-napra újra ki kell érdemelni."
Kompany a héten bemutatót is tartott az olasz megfigyelőknek a San Siro-ban megrendezett Inter-Anderlecht találkozó keretein belül, bár ezt kissé elrontotta a hazai gárda, hiszen 3:0-ra legyőzték a vendég belgákat. A védő élvezte az Olasországban tett kiruccanást, azonban még nem árulta el, hogy a nyáron hová teszi át a székhelyét: "Most még nem mondhatom el, hogy melyik klubbot, illetve várost részesítem előnyben a sok jelentkező közül. Most voltam először a San Siro-ban, és nagyon élveztem a játékot ebben a nagyszerű stadionban. Remélem a jövőben több ilyen élményben lesz részem, de ez valóban nem a legalkalmasabb pillanat, hogy erről beszéljek." - fejezte be a fiatal kora ellenére érett gondolkodásról tanúbizonyságot tévő Kompany.