Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #680
    Ma nem az eredmény számít
    Írta: Z. Iván
    --------------------------------------------------------------------------------

    Ma este a Barcelona gárdája jótékonysági mérkőzést játszik az alkalmi világválogatottal. A mérkőzés célja az AIDS elleni harc, ezért a találkozó összes bevételét afrikai és dél-amerikai országokban osztják majd el.

    További támogatás, hogy a mérkőzés közvetítési jogait ingyen adja a klub az afrikai és egyes dél-amerikai országoknak is. A mérkőzésre a színvonal tekintetében biztosan nem lesz panasz, hiszen remek futballisták futnak majd ki a Nou Camp stadion gyepére. A Barca például legjobb összeállításában indul majd neki a barátságos találkozónak, de mivel Frnak Rijkaard teljesen feltöltötte a csapat kispadját fiatalokkal, várhatóan sok csere is lesz. Az ellenfél alkalmi szakvezetője Johan Cruyff lesz, aki hosszú évek után most ismét átélheti milyen érzés egy mérkőzés alkalmával állni a Barca kispadok mellett. Keze alatt tucatnyi remek játékos sorakozik majd. A Primera Division-ból eljön például Fernando Torres, Michael Owen és Rubén Baraja, de más országokból is remek futballisták érkeznek Barcelonába. Így például Hidetoshi Nakata, Andrés D’Alessandro, Christian Abbiati, Benny McCarthy vagy Valerij Bojinov.

    Frank Rijkaard keretében minden első csapathoz tartozó játékos helyet kap, de a következő fiatalok is minden bizonnyal lehetőségek kapnak: Messi, Damiá, Rodri, Mora, Dani Fragoso, Arnau, Javito, Cristian, Peña,Verdú. Ebből is látszik, hogy a mai estén kivételesen nem a győzelem számít, hanem pusztán a mérkőzés célja. Joan Laporta elnök kiemelte, hogy sajnos jelenleg 40 millió AIDS beteg van a világon, s ezen a szomorú tényen a Barcelona így tud segíteni a legjobban. „Nincs kétségem, hogy egy csodálatos este lesz mágikus futballal, ahol a szurkolók úgy élvezhetik a mérkőzést, hogy közben segítenek is.” A találkozó mellett egyébként további zenei és táncelőadások is lesznek a Stadionban ahova természetesen minél több embert várnak. A belépők egyébként 8 és 60 euró között vannak, s remélhetőleg ez az alacsony ár is segít majd abban, hogy sokan menjenek el a Nou Campba.

    FC Barcelona- Világválogatott XI
    Barcelona, Nou Camp
    21.30