Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #679
    Valdés egyre jobb!
    Írta: V-Man
    --------------------------------------------------------------------------------

    A Barca saját nevelésű kapusa, Victor Valdés már az előző szezonok során is megmutatta, hogy nagy tehetség, hiszen előbb az argentin válogatott Bonanót, majd a törökök klasszisát, Rüstüt szorította ki a Barca kapujából.

    Az idei szezonban szerencsére már a korábban még olykor előforduló bosszantó hibák is elmaradnak a fiatal kapustól, így lassan akár a spanyol válogatott behívóját is várhatja a 22 esztendős hálóőr. A hétvégi, Getafe elleni bajnokin bravúrok egész sorát vonultatta fel Valdés, nem kis részt vállalva ezzel a győzelem kiharcolásából, így nem meglepő, hogy a mérkőzés után Frank Rijkaard edző és a játékostársak sem győzték dicsérni a kapust.

    "Nagyon jó érzés volt, hogy a mester engem külön kiemelt, de a lényeg az, hogy a csapat újra nyerni tudott. A második félidőre nagyon feljavult a Getafe, főleg Craioveanu játszott veszélyesen. Ennek ellenére végig éreztük, hogy meg tudjuk tartani a három pontot, még ha voltak is meleg pillanatok kapunk előtt. Játszottunk már idén a Getafénél erősebb csapatok ellen is, ennyi helyzetet még egyik ellenfelünk sem tudott kialakítani ellenünk! A lényeg azonban a győzelem, hiszen a bajnoki címet az a csapat nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti, a szép vagy rossz játékkal begyűjtött három pontok ugyanannyit érnek. A sok sérülés bár nehezíti dolgunkat, de szerencsére, például Damiá is bizonyítja, hogy szükség esetén nyugodtan lehet számítani az utánpótlásra."

    Carles Puyol, az FC Barcelona csapatkapitánya (,mint korábban is megírtuk) nem keresett kibúvót a nagy hibájára, s magára vállalta a felelősséget: "A Getafe gólja egyértelműen az én hibámból született. Mindenesetre tudjuk, hogy nincsenek könnyű meccsek, amit a Getafe most is bizonyított. Értékes ez a három pont, hiszen már nem egy esélyesebbnek vélt csapat hullajtott ezen a pályán pontokat."

    Puyol az Eto'o-t és Ronaldinhót ért rasszista felhangokról ("huhogásról") is ejtett néhány szót: "Mindenki hallotta. Szomorú, de szerencsére ez csak néhány ember kritikája, Spanyolországban nem a rasszista nézeteket vallók vannak többségben."