Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #675
    Rijkaard tud valamit?
    Írta: Z. Iván
    --------------------------------------------------------------------------------

    Frank Rijkaard a csapatot sújtó sérüléshullám legutóbbi esete után elmondta, nem a véletlen művének tartja a rengeteg szerencsétlen esetet. A holland mester ugyanakkor sejtelmes nyilatkozatában nem fedte fel, hogy mit, vagy kit tart hibásnak a sérülésekért.

    Bár Rijkaardnak a sok sérült ellenére most jóval több játékosa van, mint volt például néhány héttel ezelőtt, mikor már helyenként a kezdő gárda kiállítása is gondot okozott. De Henrik Larsson elvesztése súlyosabb károkat okoz a csapat lehetőségeit tekintve, mint eddig bármely korábbi sérülés. Larsson esete úgy tűnik gyanakvással töltötte el Rijkaardot, aki már nem tartja véletlennek a rengeteg sérülést. A holland gondolatait támaszthatja alá a sérülések módja, összhangja.

    Egyrészt az összes súlyos sérülés a Nou Camp gyepén történt, s nem idegen pályán. Az esetek kivétel nélkül vétlen szituációban következtek be, tehát az ellenfelek soha nem tehettek a Barca játékosok sérüléséről. Valamint a legtöbb eset térdekkel történt, hiszen négyen is pontosan azt keresztszalag sérülést szenvedték el. Rajtuk kívül egyébként Sylvinho is így járt, csak neki szerencséje volt, hogy csak részleges szakadást szenvedett.

    Nem csoda tehát, hogy Rijkaard az események ezen összejátszását már nem a véletlen számlájára írná. Mikor megkérdezték, hogy ez valóban lehet e csupán szerencsétlenség, így válaszolt: "Nem...nem tudom. Minden lehetséges, de ez nagyon különös. Néhány gondolat jár a fejemben ezzel kapcsolatban amit meg kell vizsgálnunk, de ezeket nem osztom meg a sajtóval, mert ennek a klubon belül kell maradnia."