Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #537
    Deco örömét leli abban, ha ő a labdaszerző

    Írta: Cséká

    Deco szerint a Barca drukkereknek nem kell meglepődniük, hogy számára szokatlan szerepkörben játszott az eddigi mérkőzéseken.

    A portugál játékmester a nyáron érkezett a Porto csapatától, de nem éppen labdaszerző középpályásként vált ismertté. Most azonban a védekezésben is csillogtatnia kell tudását, nem csak a kreatív passzaira épít a csapat.

    \"Ha egy olyan klub, mint a Barcelona, leigazol valakit, akkor hisznek benne, hogy egy jó játékost sikerült a csapathoz csábítani,\"- nyilatkozta Deco. \"Több meccsen is megfigyeltek engem, nagyon jól ismernek. Tudták, hogy mire vagyok képes, és azzal is tisztában voltak, hogy nekik mire van szükségük. Számomra nem jelent újdonságot, ha a labda visszaszerzéséért kell harcolnom.\"

    \"A középpályások hármas szabálya is összefoglalja a legfontosabb feladatainkat, ami valahogy így hangzik: játékszervezés, gólszerzés és labdaszerzés. Erről nem is érdemes beszélni. Ez teljesen normális. Számomra a védekezés sokkal könnyebb, mert ez az egyik erősségem. Én nem vagyok kemény játékos. Teljesen normális vagyok, csak megpróbálok minden párharcot megnyerni, ami egy mérkőzésen adódik,\"- fejezte be a portugál.