Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #535
    Laporta nem száll el a Real vereségétől

    Írta: rhynn

    Az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta nem volt hajlandó értékelni a Real Madrid vereségének értékét a Bayer Leverkusen ellen a Bajnokok Ligája első játéknapján (3-0). Emellett egy rövid üzenetet is megfogalmazott a csapat számára: A jó szezonkezdet ellenére (két 2-0-s győzelem a bajnokságban, s egy 3-1-es a BL-ben), bár a csapat teljesítménye folyamatosan nő, s ez megnyugtató, nem szabad az eufória hatására elszállni, s leírni a madridi csapatot.

    Emellett gratulációit is kifejezte Frank Rijkaardnak és a technikai vezető Txiki Begiristain-nek a csapat összeállításáért. \"Az igazság az, hogy megmutattuk, milyen potenciálja van a csapatnak, s ez nagyon fontos, s ez leginkább Rijkaard és Txiki érdeme. Egy olyan csapatot állítottak össze, amelyet látva esélyesek lehetünk minden versenyen, ahol elindulunk, de ezt csak óvatosan, lépésről-lépésre tehetjük meg, vagy ha nem, akkor ránk törhet egy olyan eufória, mely sok jót nem tesz a csapatnak.\"Hozzátette azt is, hogy a csapatnak a \"földön kell maradnia\", s hogy ez a szezon nagyon kemény lesz.

    Az újságírók Thiago Motta sérülésével kapcsolatban is kérdezték, s erre azt válaszolta, hogy a szakmai személyzettel egyeztetve arra az álláspontra jutott, hogy nem igazolnak senkit a játékos helyére, hogy ezzel is önbizalmat adjanak neki, s segítség mielőbbi felépülését. Mint emlékezetes, a játékos a Sevilla elleni mérkőzés első perceiben sérült le körülbelül 6 hónapra.