Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #532
    Etoo: Félre az eufóriával!

    Írta: Z. Iván

    Samuel Etoo szerint az apró sikerekből nem szabad hosszútávú következtetéseket levonni, s a túlzott elbizakodottság hibájába esni.

    Etoo is elismeri, a csapat nagyon jól kezdte az idényt, de fölhívja a figyelmet arra, hogy már sok csapat beleesett abba a hibába, hogy már idő előtt eufória uralkodott a háza táján. Etoo, mint elmondta, meglepődött a Barcelonában érezhető hatalmas optimizmuson, annak ellenére, hogy a csapat kétségkívül jól kezdte az idényt: \"Ha az utcán sétálsz, mást se hallasz, mint hogy az emberek a trófeákról beszélnek, mintha holnap vége lenne a bajnokságnak. Meg kell nyugodnunk! Más csapat, kiváló játékosokkal már beleesett ebbe hibába. Hideg fejre van szükség, mert biztos vagyok benne, lesz idő amikor mi is szenvedni fogunk. Viszont ha eljön ez az idő, akkor arra kell törekednünk, hogy minél kevésbé éreztesse hatását, minél gyorsabban magunk mögött hagyjuk. Remélhetőleg a sérülések sem súlytják túlzottan a csapatot, és akkor véghezvihetünk valami csodálatosat.\"

    Etoo azért mondott néhány szép szót a most összeállt csapatról is: \"A csapatunk nagyon erős, mert mentálisan is erősek vagyunk, s mivel fiatal a társaság, legalább annyit vagy többet tudunk futni, mint az ellenfél. De ezen kívül a csapat \"minősége\" sem elhanyagolható. Nagyon jó társaság vagyunk, ha veszítünk együtt veszítünk. Ha Glasgowban csak döntetlent játszottunk volna, mindenki Ronaldinhót hibáztatta volna, mert kihagyta a büntetőt. De nálunk ilyen nem létezik, mert ha így lett volna az nem az ő, hanem mindannyiunk hibája lett volna.\"

    Etoo szavait hallva szerencsére úgy tűnik, a csapat nem csak gyepen, az öltözőben is tudja mit kell csinálni, s ha minden úgy történik ahogy a kameruni várja,…
    No de ne legyünk elbizakodottak.