Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #525
    Rijkaard: Egyértelmű célunk, hogy nyerjünk

    Írta: B.Tibor

    Frank Rijkaard a meccs előtti sajtótájékoztatón nem csinált titkot abból, hogy a három pontért mennek Glasgow-ba,

    A holland tréner ma debütál a Barcelona kispadján a Bajnokok Ligájában az ellen a Celtic ellen, akik az elémúlt szezonban enyhe törést okoztak az addig remek tavaszt produkáló Barca-nak, így nem csak a játékosoknak, hanem neki is van törlesztenivalója a skótok ellen. \"Egyértelmű célunk, hogy elvégezzük a kitűzött feladatunkat és nyerjünk\" nyilatkozta Rijkaard. A magabiztosság nem minden alapot nélkülöző, mivel a holland tréner szerint \" képesek vagyunk a 3 pontot elhozni Glasgow-ból.\"

    Tény és való, hogy tavaszhoz képest még erősebb lett a Barca, s többek között az a Henrik Larsson is itt van, aki nem egy keserű percet szerzett Puyoléknak amikor még zöld-fehérben játszott. A svéd csatárt maga Rijkaard is méltatta, ám arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Henke vagy Etoo lesz majd kezdő este. \"Már döntöttem, de ez még nem publikus\". Ugyanakkor viszont több sajtóorgánum is a volt Celtic játékost jelölte a várható keretbe.

    Ronaldinho sérülése rendbe jött így ő is minden bizonnyal bevetésre kerül, mint BL debütáns, és ezt, ha árnyaltan is, de a Barca edzője is megerősítette. \"A fizikoterapeutáktól nagyon jó híreket kaptam az egészségi állapotával kapcsolatban.\" Ez már csak azért is jelentheti a biztos kezdőcsapatba kerülést Ronnie számára, mert éppen hétvégén volt arra példa, hogy Rijkaard nem engedte játszani őt a Sevilla elleni bajnokin, mondván, hogy nem 100%-os még a brazil zseni.

    Az ellenfélről szólva, Rijkaard méltatta a Celtic játéktudását, az eddig elért eredményeiket, kiemelve azt, hogy nagyon sok jó meccset vívtak már a skótok. Ezek közül - remélhetőleg - a mai meccs sem lesz kivétel. Erre készülve Rijkaard tv nézést tartott a játékosoknak a két csapat elmúlt szezonban játszott találkozóiról, mondván, hogy \"ez segíthet a játékosoknak abban, hogy még jobban megismerjék az ellenfelet.\"

    A bizakodás tehát meg van, csakúgy mint tavasszal, de azért ott rejtőzik mindenkiben az, hogy ezúttal nem szabad kiengedni a győzelmet a kezükből.

    2004/09/14 12:12