Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #522
    Rijkaard a csapatmunkát dícséri

    Írta: Z. Iván

    Frank Rijkaard vezetőedző a Sevilla elleni találkozót követően különösképpen együttese csapatmunkájával volt megelégedve, s kiemelte azt, hogy \"a csapatnak több mint tizenegy kezdő játékosa van.\"

    Ezzel a mondattal Rijkaard több játékost (ha rejtve ugyan de) megdícsért, hiszen alapvető kezdőemberek maradtak ki a gárdából, s a helyettük belépők jól megállták a helyüket. Nem szabad elfelejteni, hogy a csapatból hiányzott a brazil válogatott három alapembere; Belletti, Edmilson, és Ronaldinho is. De Van Bronkhorst, és a később kidőlt Motta hiánya sem elhanyagolható. \"Több mint tizenegy kezdő szintű játékosunk van, s erre szükségünk is van ahhoz, hogy az előttünk álló nagy feladatokat megoldjuk. Együtt kell harcolnunk úgy, hogy mindenkinek ki kell vennie a részét a munkából.\"

    Rijkaard természetesen kitért Motta sajnálatos sérülésére is: \"Nagyon sajnálom, ez nagyon nagy veszteség számunkra. Ugyanakkor a csapatban még több olyan játékos van, aki több poszton, is megállja a helyét, így pótlása nem szabad, hogy gondot okozzon\" A holland mester viszont nagyon elégedett volt a közönséggel: \"Nagyon boldoggá tett, hogy hallottam, a közönség a csapat mögött áll, mely remek érzés volt\" Mivel ez volt a Barca első hivatalos hazai találkozója, remélhető, hogy a jó kezdést követően még többen látogatnak majd ki a Nou Campba, s hamarosan talán meg is töltik az arénát.