Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #518
    FC Barcelona-Sevilla: 2-0 (1-0)

    Írta: Z. Iván

    A Barcelona magabiztos játékkal könnyedén győzte le a Sevilla együttesét, s így második mérkőzése után hat ponttal áll a pontvadászatban. A mérkőzésben egy nagyobb különbségű győzelem is benne rejlett, mert az andalúziaiak meglehetősen indiszponáltan játszottak.

    A teljesen felázott talajon is szórakoztató, színvonalas mérkőzéssel jutalmazta szurkolóit a gránátvörös-kék együttes. A csapat ezúttal még inkább bizonyította, hogy \"van élet\" Ronaldinho nélkül is, mert a brazil zseni hiányában is remekül futballozott a katalán csapat. Rijkaard alaposan meglepett mindenkit kezdőcsapatával, amelyből kiszorult a két szélső védő; Belletti és \"Gio\". Helyükre Gabri valamint Sylvinho került, s egyikük sem okozott csalódást, bár védő feladatuk alig akadt hála a Sevillának. Csapatban maradhatott Motta, aki viszont sajnálatosan már a második percben megsérült (valószínűleg súlyosan). Helyén Gerard játszotta végig a mérkőzést. A katalán csapat szinte elejétől a végéig biztosan a kezében tarotta a találkozót, s helyenként nagyon szórakoztatóan játszva talán nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Ismételten nagyon jól működött az együttes elülső hármas alakzata, de a legjobb teljesítményeket ezúttal a középpályások nyújtották. Deco a gyenge első forduló után most magára talált, s ha nem nagyon látványosan, de remekül irányította a csapatot. Nem elhanyagolható, hogy ő adta a gólpasszt Henrik Larssonnak. Nála talán csak Xavi játszott jobban, aki uralta a középpályát, jól mozgatta a csapatot, és élményszámba menő passzokat tudott fölmutatni. A Sevilla szinte csak a találkozó első 20 percében nem volt nagyon alárendelve a Barcának, s a mérkőzés végén már valóban csak a Barcelonán múlott, hogy mekkora lesz a csapatok közti számszerű különbség. Az utolsó percekben futószalagon érkeztek a hazai lehetőségek, de akkor már koncentráció hiányában nem változott az eredmény.

    Összeségében a Barcelonát dicséret illeti, mert vezéregyénisége nélkül is szórakoztatóan, attraktívan futballozott, s nagyon magabizosan verte azt a Sevillát, mely idén is szép eredményeket érhet el, feltéve, hogy jobban játszik, mint a Barcelona ellen.

    Helyzetről helyzetre:

    20. perc: Xavi ugratta ki remek ütemben Henrik Larssont, aki 16 méterről lövésre szánta el magát, de az utolsó pillanatban belevetődtek a próbálkozásába.
    35. perc: Vezetést szerzett a Barcelona. Xavi tanári labdával kínálta meg Giulyt, aki 16 méterre a kaputól átvette a labdát, majd néhány lépést követően nagyon suta mozdulattal ellőtte a labdát. A franciának nagy szerencséje volt, mivel Esteban kapusról végül a hálóba hullott a labda. 1-0!
    43.perc: Sylvinho futott föl a bal oldalon, s gyors, pontos beadását 11 méterről kapásból lőtte kapura Larsson. A erős lövés középre tartott, így Esteban védett.
    55.perc: Deco 22 méterre a kaputól oktatófilmbe illő labdával ugratta ki a leshatáron Etoo-t, aki viszont kisodródott a játékszerrel, s a vissza kellett lépjen a labdával. A bőrgolyót viszont rosszul találta el a kameruni, s így az oldalhálóba bombázott.
    65.perc: Etoo, Iniesta, Etoo a labda útja. A frissen beállt középpályás külsővel passzolta vissza a játékszert a csatárhoz, akinek viszont leperdült a lábáról a labda, így mellé lőtt.
    77. perc: A jobb szélről Deco ívelt a középen érkező Larssonhoz, aki miután átkűzdötte magát védőjén, jobb külsővel kapásból a jobb sarokba helyezett. 2-0!
    82. perc: Xavi ismételten elegáns átadást adott (ezúttal) Etoonak, aki a rövid bemutatót készült adni a publikumnak: Miután átvette a labdát szép csellel fűszerezve elhúzta a labdát Esteban mellett, de vissza kellett húznia azt, mivel kisodródott. Ezt követően lőtt egy kötényt a hálóőrnek, de pechére ekkorra már egy védő is állt a kapuban, aki a gólvonalról mentett.
    86. perc: Etoo passzolt a jobb oldalon helyezkedő Decóhoz, aki remek meglátással visszaívelte a játékszert a tizenhatos vonalára, ahol Iniesta érkezett. Az ifjú játékos átvette a labdát, majd bal lábbal erőteljes lövést mért Esteban kapujára, aki viszont hárítani tudott.

    FC Barcelona-Sevilla: 2-0 (1-0)

    FC Barcelona: Valdés; Gabri, Puyol (Oleguer 69.p), Márquez, Sylvinho; Xavi, Motta (Gerard 4p.), Deco, Giuly (Iniesta, 61.p), Etoo és Larsson.

    Sevilla: Esteban; Redondo, Javi Navarro, Pablo, Sergio Ramos; Martí, Renato (Jesús Navas 53.p); Daniel Alves (Jesuli 46p.), Baptista, Fernando Sales; és Aranda (Antonito 65.p).

    Gólok: Giuly 35.perc, Larsson 77. perc

    A mérkőzés legjobbja (az EuroBarca értékelése szerint): Xavi Hernández