Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • DONGUBA
    #512
    Ronaldinho gól Berlinben, Giuly találat a Ferőer-szigeteken

    Írta: B.Tibor

    Vegyes napjuk volt a Barca játékosainak a tegnapi válogatott és barátságos mérkőzéseken. A svédek otthon kaptak ki, míg a spanyolok csak döntetlenre tudták hozni Bosznia elleni meccsüket, viszont magabiztosan győztek a Portugálok, és a franciák, a brazilok pedig, Ronaldinho góljával, ezúttal is veretlenek maradtak a németek ellen.

    A szerda legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján három Barca játékos is kezdő lett. A brazilok németországi fellépésén Ronaldinho, Belletti és Edmilson is a kezdő tizenegyben kapott lehetőséget. Mindjárt a 9. percben villant Ronnie, és szabadrúgásból káprázatos gólt akasztott Kahn kapujába. A 16. percben aztán egyenlítettek a németek, de a továbbiakban nem esett gól a találkozón, így maradt az 1-1.

    A spanyoloknak esélyesként utaztak Boszniába, ám kénytelenek voltak megelégedni az egy ponttal, mivel csapnivaló játékuk eredményekén csak Vicente tudott gólt lőni a 66. percben amit Bolic - aki egykoron játszott a Primera Divisionban - a 73.-ban kiegyenlített. Puyol végig játszott a mérkőzésen.

    Svédországban szintén nem örült a szerdai fordulónak, mivel egy eseménytelen mérkőzésen kellett kikapniuk a horvátoktól, akik Sme 63. percben lőtt szabadrúgásgóljával vitték haza a 3 pontot. Larsson ezúttal is végigjátszotta a 90. percet, igaz, most gól nélkül.

    A francia válogatott - az Izráel elleni hétvégi baki után - győzelemmel szerette volna feledtetni a botlást, ami, fél gőzzel és 10 emberrel is sikerült neki. Külön öröm, hogy az első gólt Giuly szerezte a 32. percben, majd ezt Cissé toldotta meg a második félidőben.

    Hollandia 2-0 arányban bizonyult jobbnak a Cseh válogatottnál, ám ezen a meccsen a kisebb sérüléssel bajlódó Van Bronckhorst csak a 87. percben jutott szóhoz a hazaiak góljait szerző van Hoijdonk helyén.

    Deco adta a gólpasszt Cristiano Ronaldonak a 4-0-ával végződött Portugália - Észtország VB selejtezőn. Érdekesség, hogy a portugálok második mérkőzésükön sem kaptak gólt, és veretlenül vezetik csoportjuk tabelláját.