Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik


  • pilfer
    #256
    Sergio jövője függőben


    A Barcelona ifjú csatára nem készülhet vérmes reményekkel egyelőre, hiszen a jelenlegi és a tervezett erősítések egyike sem viszi közelebb ahhoz, hogy állandó tagja legyen a kezdőcsapatnak.
    Sergio Garcia egyenlőre nem tudja, mit hoz a jövő. A fiatal csatár ebben az idényben tizenöt gólt rúgott már a második csapatban, s ez azért is szép teljesítmény, mert sokat volt sérült. Mivel a Barca B-t már kinőtte, három lehetséges út áll előtte: az első, hogy a Barcelona keretének tagja lesz, a második, hogy a Klub kölcsönadja őt, a harmadik pedig, hogy más csapatban bizonyítja tehetségét, mint ahogy azt több egykori Barcelona titán tette és teszi is manapság.

    Garcia szíve szerint nem menne sehova. "Maradni akarok Barceloában és nem érdekel az sem, ha kevés játéklehetőséget kapok, mert sem kölcsönjátékos nem akarok lenni, sem nem akarok eligazolni."

    A csatárral egyébként a Klub vezetői is számolnak, hiszen egyike azoknak, akikre a Barcelona a jövőben építeni akarja a csapatát. Ezzel Rijkaard is tisztában van, Garcia a csapattal utazik majd az Ázsia túrára, hogy utána döntsenek arról, mi legyen a sorsa.

    Nem lesz könnyű helyzete akkor sem, ha Kluivert és Saviola valamilyen oknál fogva elhagyná a Barcelonát - utóbbi játékos úgy gondolja, szinte biztos, hogy "piacra dobják" az átigazolási időszakban - mert Trezeguet és Luis Fabiano személyében már meg is találták utódaikat a csatársorban, így Garcia álma nem valószínű, hogy ebben a szezonban valóra válik.